Da biste osvojili Ligu prvaka recept je jasan: Treba vam Hrvat u ekipi!

Nevjerovatna statistika

Da biste osvojili Ligu prvaka recept je jasan: Treba vam Hrvat u ekipi!

E. Čaušević

Real Madrid je večeras po 14. put u svojoj historiji uspio da osvoji Ligu prvaka.

Španski klub je u velikom finalu ovog takmičenja u Parizu pobijedio Liverpool sa 1:0, a junak je bio Vinicius Junior koji je postigao jedini pogodak.

Međutim, sigurno da je najveći junak Kraljeva večeras ipak golman Thibaut Courtois koji je imao nekoliko spektakularnih odbrana i u potpunosti je "zaključao" svoj gol.

Nakon kraja nastalo je veliko slavlje na terenu, a u centru pažnje našao se i Luka Modrić, odnosno jedna nevjerovatna statistika.

Za Modrića je ovo bio čak peti put da je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka, ali se pojavio i nevjerovatan "recept" šta treba da uradite da osvojite ovo takmičenja.

Naime, nevjerovatno je da je u prethodnih deset godina u finalima Lige prvaka slavio uvijek tim koji je imao barem jednog igrača iz Hrvatske u svojim redovima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve je počelo 2013. godine kada je Mario Mandžukić osvojio s Bayernom Ligu prvaka, a pored sjajnog Modrića to je uspjelo još Ivanu Rakitiću (Barcelona), Mateu Kovačiću (Real Madrid, Chelsea), Dejanu Lovrenu (Liverpool) i Ivanu Perišiću (Bayern).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halland
Kad vidim da Modrić ima 5 liga prvaka tesko mi pada,jer Miralem Pjanic je puno bolji igrac i da ga je malo sreca pratila bio bi ispred Luke u svim segmentima igre
2 13
user1587913103
**** vas hrvat I svi hrvati
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi