"Sr*nje od suđenja, FIFA nas nije htjela na SP, u VAR sobi sjedili su Rusi"

Ukrajinci se ne mire s porazom

"Sr*nje od suđenja, FIFA nas nije htjela na SP, u VAR sobi sjedili su Rusi"

Eldar Ganibegović

Fudbalsku reprezentaciju Ukrajine nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

Oni su prije nekoliko dana savladali Škotsku u polufinalu baraža, ali su nakon toga s 1:0 poraženi kod Velsa i ova ekipa će nakon 64 godine zaigrati na Mundijalu.

U utakmici Velsa i Ukrajine vidjeli smo i jednu spornu situaciju, kada je Yarmolenko oboren u šesnaestercu domaće ekipe, no sudac Antonio Mateu Lahoz nije svirao penal niti nakon provjere putem VAR-a.

Ta situacija izazvala je mnogo kontroverze, a Ukrajinci se ne mire s tim da se na jesen neće pojaviti u Kataru kao učesnik Svjetskog prvenstva.

[twitter]https://twitter.com/SportySuz21/status/1533490828009668612?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1533490828009668612%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsport.ba%2Ffudbal%2Fukrajina-vels-utakmice-penal%2F427240[/twitter]

Novinari i stručnjaci u Ukrajini smatraju da su oštećeni, a čak su rekli nekoliko zaista ozbiljnih stvari poput te da ih FIFA ne želi na Svjetskom prvenstvu. 

Oglasi

"FIFA jednostavno nije htjela Ukrajinu na Svjetskom prvenstvu. Moj prijatelj je bio sudac utakmice doigravanja. Ali on je gad. Postoje stvari koje se ne mogu zamaskirati. I ja se ovdje neću suzdržavati", rekao je Oleksandr Szamicz, bivši međunarodni sudac, trenutno predsjednik ukrajinskog sindikalnog arbitražnog odbora.

Također, kroz šalu je provukao da je u VAR sobi bio Rus.

"Sr*nje s suđenjem, uključujući i one u VAR sobi. Mrzim to! FIFA je totalni apsurd! Osmijeh suca nakon ove situacije ismijavanje je naših igrača, navijača, djece i vojske", napisao je Szamicz još emotivnije, pozivajući se na veliki broj prisutnih mladih Ukrajinaca.na stadionu u Cardiffu i oružani sukob koji je u tijeku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Tijekom rata bilo je teško obaviti normalne pripreme, igrači nisu igrali u našoj ligi, nisu imali normalne prijateljske utakmice, a mi smo morali igrati dva gostovanja zaredom na Otoku. Nismo bili lošiji od Škotske i Velsa. Imamo zanimljivu momčad koja igra moderani atraktivan fudbal", dodao je Stanislaw Majzus, sportski novinar.

Ipak, Ukrajinci smatraju da je njihova reprezentacija pružila i više od svojih mogućnosti u ovom baražu, aludirajući na aktuelno stanje u državi. 

Top Komentari

Thierry.Henry
Ni protiv Nigerije nije Bio offside, Pa nikom nista..jbg
9 1
SamoSiroki
Penal ko vrata. Ljudi u pravu, nije im lahko
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi