Do jučer je bio u Barceloni, a sada pravi transfer koji ni sam nije očekivao

Vraća se u Englesku

Do jučer je bio u Barceloni, a sada pravi transfer koji ni sam nije očekivao

Endin Čaušević

Adama Traore će se vratiti u Wolverhampton narednog mjeseca jer Barcelona nije odlučila otkupiti njegov ugovor.

Adama je igrao u Barceloni drugi dio sezone i počeo je veoma dobro s nekoliko sjajnih utakmica, ali u finišu se nije previše naigrao i većinom je mečeve posmatrao s klupe za rezervne igrače.

Xavi je odlučio da neće računati na Adamu iduće sezone i klub je na kraju donio odluku da se on vratio u Wolverhampton jer neće otkupiti njegov ugovor za 30 miliona eura koliko je tražio engleski klub.

Adama će tako početkom idućeg mjeseca početi pripreme s Vukovima, ali kako pišu engleski mediji čini se da se tu neće zadržati i da će ponovo promijeniti klub.

Engleski mediji objavili su jutros da je Wolverhampton odlučan da proda Adamu i iskoristi interes pojedinih klubova.

Navodno, najveći interes za ovog igrača pokazao je Leeds United koji je spreman platiti oko 23 miliona eura za španskog ofanzivca. Mediji u Engleskoj vjeruju da će Adama potpisati za Leeds i završiti na Elland Roadu gdje ga vide kao zamjenu za Raphinhu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Taj transfer olakšava i činjenica da je Victor Orta sportski direktor Leedsa jer je on bio taj koji je doveo svojevremeno Traorea u Middlesbrough iz Aston Ville prije šest godina. Također, interes za Adamu pokazali su još Everton, West Ham i Tottenham.

Adama je do prije nekoliko mjeseci bio siguran da ostaje u Barceloni i da će klub otkupiti njegov ugovor, ali se sve preko noći promijenilo i sada bi mogao da završi u Leedsu što sigurno uopšte nije mogao ni da zamisli.

Top Komentari

aladd0n
kloc od 150kg...smjesan
5 2
Benz
Cujem ne maze se vise uljem, poskupljalo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi