Selektor pred Bugarsku: Izbacili smo prljavštinu, iskoristit ćemo naše najjače oružje

Press konferencija

Selektor pred Bugarsku: Izbacili smo prljavštinu, iskoristit ćemo naše najjače oružje

Eldar Ganibegović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra preostali, šesti meč, u prvom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Gost u Skenderiji bit će selekcija Bugarske, a selektor Adis Bećiragić na danšnjoj press konferenciji najavio je ovu utakmicu.

"Nadamo se da ćemo odigrati na nivou mnogo većem taktički i tehnički nego što smo odigrali prvu utakmicu (protiv Češke poraz prije dva dana, op. a). Mislim da smo spremniji barem za dva treninga što je velika stvar i mislim da ćemo biti kvalitetni, uspješni i spremni da dobijemo Bugare koji nam je trenutno jedini cilj", započeo je selektor pa nastavio:

"Ne pravimo kalkulacije. Želimo da izgradimo tim. Svaki naš trening i sastanak pravimo s ciljem, jednim dugotrajnim, a to je da napravimo ekipu koja će svakog momenta i u napadu i odbrani da zna šta i kako igra što nismo u prvoj utakmici uradili."

"Ova utakmica je prilika, nama je želja da dobijemo, a onda da igramo bolje da bi došli u situaciju da budemo ravnopravni protiv svih ekipa na EP, da možemo da igramo protiv najboljih ekipa i da zadovoljimo i učinimo sretnim ljude oko nas."

Vezenkov je igrač od kojeg prijeti najveća opasnost iz selekcije Bugarske, a selektor o njemu kaže:

Oglasi

"Ima tu raznih opcija koje ćemo da vidimo što se tiče njegova. Postoji mogućnost i da ne dođe. Pošto imamo samo jedan taktički trening, bit će malo drugačija odbrana s njim i bez njega. Naravno da ćemo morati malo drugačije igrati odbranu kad je on tu. Neklasičan igrač, koji daje koševe na mnoge načine. Onaj igrač koji ga bude čuvao morat će biti dovoljno fizički i psihički spreman da sačuva i njegov šut i prodor i skok u napadu, što je jedna teška stvar."

Osvrnuo se potom opet na utakmicu u Pardubicama od prije dva dana. 

"Loše je odigrana odbrana. Gledajući da smo dali 81 poen na strani, trebalo je da bude dovoljno da dobijemo utakmicu. Međutim, naša odbrana je bila loša. Možemo sada da pravimo analize zbog čega je to tako. Prije svega to je dobra ekipa. Sa svih pozicija su opasni, pogotovo u šutevima. Imali su priliku da treniraju 10 dana više od nas. Bilo je realno za očekivati da će nam biti malo i teže noge i da malo kasnimo. S jedne strane dobra ekipa, s druge mi koji nismo bili maksimalni."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Nadam se da će sutra biti bolje. Prljavštinu iz tijela smo izbacili preksinoć. Nadam se da ćemo biti mnogo poletniji i brži. Kada smo pravili pripremu utakmice očekivali smo mnogo kontranapada, a dali smo samo šest poena iz kontre što je dokaz da pod broj jedan nismo igrali dobru odbranu, da ih nismo tjerali na greške i da nismo imali skoka jer su oni pogađali pa nismo ni trebali da skačemo. Nadam se da ćemo protiv Bugarske svojom agresivnošću natjerati ih da šutiraju iz težih pozicija, da napravimo skok i iskoristimo naše najjače oružje, a to je kontranapad", zaključio je selektor.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Bugarska na rasporedu je sutra od 20 sati. 

Top Komentari

FahroKonjHodzic
takoje becire idemo bijedit bugare izbacili smo prljavo celavo bure bosnica koji se samo svadza trebanam bolja atmosfera po pobjedu
1 6
TMilidza
Neki fakat nisu za reprennatcije jednostavnk nemaju taj kvalitet
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije