Sloboda sutra zakazala generalku, navijači negodovali, klub uputio izvinjenje

Razlog je sasvim jasan

Sloboda sutra zakazala generalku, navijači negodovali, klub uputio izvinjenje

Samir Mlaćo
Generalku pred novu sezonu Premijer lige sutra su trebali odigrati FK Sloboda i FK Sloga Doboj, no nakon brojnih kritika navijača tuzlanskog kluba utakmica je pomjerena za utorak.

Razlog je sutrašnji datum, koji se obilježava kao dan žalosti u FBiH, u znak na sjećanje na genocid u Srebrenici. Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije BiH.

Na Dan žalosti ne mogu se ni održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH.

Navijači Slobode su žestoko reagovali kada su pročitali da se meč sa novim premijerligašem igra 11. jula, pa je iz kluba brzo stiglo izvinjenje.

"Našim navijačima i simpatizerima, porodicama stradalih žrtava rata i kobnog 11. jula 1995. godine upućujemo iskreno izvinjenje zbog propusta u planiranju i organizaciji događaja FK Sloboda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S tim u vezi, utakmica će se odigrati u utorak, 12. jula, na stadionu u Poljicu sa početkom u 18 sati“, stoji u objavi FK Sloboda Tuzla.

Sloboda je novu sezonu trebala otvoriti duelom protiv HŠK Zrinjski, no isti je odgođen zbog nastupa Mostaraca u Evropi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Ko vodi Slobodu, nije ni čudo. Neki dan dođe srpski patrijarh u Tuzlu, prije toga Stanivukovic, a vlasti Tuzle niti jednog ne odvedoše na Kapiju, ili barem na cevape, na Trg žrtava Srebrenice. Sve u ime pomirenja. Nigdje žrtva nije ubijena više puta nego bošnjačka u Bosni
10 4
FighterIXI
U utorak je Petrovdan tako da ne može se igrati kada je crveno slovo u kalendaru. Jel tako Dobojlije?
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti