Trijumf Sarajeva nad Borcem: Dudić je znao koga će poslati na teren da riješi derbi

Vidjeli smo četiri gola

Trijumf Sarajeva nad Borcem: Dudić je znao koga će poslati na teren da riješi derbi

E. Ganibegović

U derbiju drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Novom Gradu sastali su se Borac i Sarajevo.

Rezultat je na kraju glasio 1:3 za FK Sarajevo.

Prvi je ozbiljnije zaprijetio Borac u 12. minuti. Meleg je izveo korner, Mrkaić šutira pored gola.

Dvije minute kasnije ponovo kombinacija Melaga i Mrkaića i ponovo Mrkaić pored gola glavom.

U 19. minuti Hamza Čataković izvodi jedan slobodan udaraca, šutira u bliži ugao, no Ćetković se nije dao iznenaditi.

Nakon tri minute Varešanović se našao u kaznenom prostoru Borca, šutirao u bliži ugao, no lopta ponovo u rukama Ćetkovića.

Oglasi

Pritisak Sarajeva donio je kolosalnu šansu minut nakon toga. Džafić je našao Čatakovića u kaznenom prostoru Borca, a ovaj s otprilike 12 metara šutira pored gola.

Ozbiljnijih prilika nije bilo sve do nadoknade prvog poluvremena kada iz slobodnog udarca prijeti Džafićm, no Ćetković je opet bio na visini zadatka.

Drugo poluvrijeme otvoreno je vodstvom Sarajeva. Varešanović je na svojoj polovini ukrao loptu Piščeviću, povukao kontru, bilo je četiri na dva, no on se odlučio sve sam da završi i preciznim udarcem s dvadesetak metara savladao je Ćetkovića.

Borac je odmah mogao do izjednačenja. Goran Zakarić je prošao Belmina Dizdarevića, no njegov gol je poništen jer je igrao rukom. Može biti sretan što nije dobio javnu opomenu.

Naredno veće uzbuđenje u 68. minuti kada Piščević šutira, a Mujakić blokira.

Oglasi

Uslijedilo je izjednačenje Borca. Gajić je poslao dubinsku loptu za Mrkaića koji se izborio sa svojim čuvarima, Dizdarević je proletio u prazno, a Mrkaić ulazi s loptom u gol.

Feđa Dudić, kojem je ovo inače bio debi u takmičarskim utakmicama na klupi FK Sarajevo, tada pravi potez koji je odlučio meč.

Na teren šalje Rijada Kobiljara koji nakon samo nekoliko minuta postiže gol za novo vodstvo Sarajeva.

Treći gol također je zasluga rezervista koje je na teren poslao Dudić, ali i greške golmana Borca. 

Glupost Nikole Ćetkovića, poigravao se, prošao Ahmetovića koji mu se prikrada s leđa, klizećim startom dodaje loptu Ikiću koji postiže gol za 1:3. 

Oglasi

Na kraju definitivno treba reći i da je Antoni Bandić sudio korektno i teško da će ko imati zamjerke na suđenje nakon derbija. 

Borac tako nakon dva odigrana kola ostaje na samo jednom osvojenom bodu, dok Sarajevo uz utakmicu manje ima maksimalna tri boda.

Naredno kolo Sarajevu donosi duel s dobojskom Slogom, dok će Borac u goste kod Posušja.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Borac - Sarajevo 1:3 (Mrkaić 70'; Varešanović 47', Kobiljar 77', Ikić 87')

FK Borac: Ćetković, Mrkaić, Gajić, Vojnović, Subić, Andrić, Meleg, Popara, Tatar, Piščević, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Đokanović, Mujakić, Tomašević, Ramić, Čirjak, Čataković, Varešanović, Džafić, Mulahusejnović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Sarajevo je zasluženo pobijedilo. Kvalitetnija i bolja ekipa. Primljeni gol je iz nesporazuma odnosno greške. Odbrana i prekidi su bili bolna tačka Sarajeva i treba to popraviti. Čestitke momcima na tri boda i zalaganju na veoma teškom gostovanju! Ovo je jedno potpuno novo Sarajevo!
26 1
zijuziju
Cim je imalo uredan sudija odma Borac ne zna kako fudbal izgleda ?
19 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi