Zrinjski tražio, Tuzla pristala pa Takmičarskoj nije bilo teško donijeti odluku

Odgođen derbi 7. kola

Zrinjski tražio, Tuzla pristala pa Takmičarskoj nije bilo teško donijeti odluku

Endin Čaušević

Zrinjski i Tuzla City neće ovog vikenda igrati meč sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski i Tuzla City trebali su se za vikend sastati u Mostaru i odmjeriti snage u derbiju kola, ali je već sada jasno da ćemo ovu utakmicu gledati u nekom drugom terminu.

Poznato je da Zrinjski još uvijek nastupa u Evropi i pred Plemićima je historijski meč u četvrtak u Bratislavi protiv ekipe Slovana.

Mostarski klub je u prvom meču play-offa Konferencijske lige u Mostaru slavio sa 1:0 i ima prednost pred revanš utakmicu koja može donijeti historijski uspjeh za bh. fudbal jer Zrinjski može biti prvi bh. klub koji će izboriti grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Jasno je da su u Zrinjskom maksimalno fokusirani na Evropu zbog čega je ovaj klub odigrao samo dvije utakmice u dosadašnjem dijelu Premijer lige.

Iako su iskoristili već pravo da odgode tri utakmice u Zrinjskom su uspjeli da odgode i meč protiv Tuzla Cityja koji se trebao igrati za vikend.

Zrinjski je zatražio odgodu ove utakmice zbog nastupa u Evropi, a Tuzla City je izašao u susret mostarskom klubu.

Na kraju Takmičarskoj komisiji NSBiH nije bilo teško da donese odluku i zvanično odgodi ovu utakmicu nakon što je Tuzla City pristao na ovaj zahtjev Plemića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Termin utakmice između Zrinjskog i Tuzla Cityja će biti naknadno određen u narednim sedmicama.

Pored ove utakmice Zrinjski je ranije odgodio mečeve protiv Slobode, Sloge, Širokog Brijega i Veleža, te će ove utakmice odigrati u drugim terminima.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Ne znam zasto ovo. Ali eto ako je Tuzla pristala onda OK. Ali ne vidim razlog zasto ovo odgodit.
14 2
pedianooo7
Katastrofa. Pa sta ako prodju u europu ksd ce odigrat sve te utakmice ?!?!? Na isto ce im doc. Bit ce im jos i gore… Nemam komentara za ovakve fluposti
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi