Stigla kazna na adresu Sarajeva, sutra se igra pred praznim tribinama

Odluka NS/FS BiH

Stigla kazna na adresu Sarajeva, sutra se igra pred praznim tribinama

Edmir Škorić

FK Sarajevo je zaprimio odluku NS/FS BiH kojom se bordo klubu izriče novčana kazna u iznosu od 3000 KM i zabrana igranja jedne utakmice pred gledaocima na stadionu Bilino Polje u Zenici.

U obrazloženju odluke navodi se da je klub kažnjen zbog propusta u organizaciji na utakmici 4. kola Premijer lige BiH protiv Posušja koja je odigrana na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

Prema izvještaju delegata propusti se odnose na korištenje pirotehničkih sredstava, gađanje protivničkog igrača i službenih lica prilikom napuštanja terena i istaknutog transparenta na tribinama u 65. minuti utakmice na kojem je pisalo „Dušmanima Bosne nanio je jada“.

Utakmica FK Sarajevo – FK Leotar, koja je na rasporedu sutra od 20 sati u Zenici, igraće se pred praznim tribinama.

"Svim navijačima koji su do sada kupili ulaznicu za taj meč biće omogućen povrat novca", objavili su iz Sarajeva putem zvanične stranice.

Sarajevo nakon sedam kola ima 11 bodova i nalazi se na drugom mjestu tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim Feđe Dudića je u petak navečer odigrao 2:2 na Grbavici protiv Željezničara iako je vodio 2:0, ali s igračem manje. Gol Samira Bekrića u zadnjim sekundama uskraito je potpuno slavlje koševskoj ekipi.

Nakon duela s Leotarom, početkom septembra čeka ekipu Sarajeva jako teško gostovanje Zrinjskom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IceTrae
Ispravna odluka saveza. Nema smisla gadjat protivnicke igrace.
1 22
Hordas_00
****m ti Vico i ženu i djecu, sugo cetnicka
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi