S Manchester Unitedom više nema šale
Foto - EPA

Treća uzastopna pobjeda

S Manchester Unitedom više nema šale

Midhat Šljivak

Manchester United pobijedio je večeras na King Poweru Leicester s 1:0 i upisao je treći uzastopni trijumf.

Nakon očajnog uvoda u sezonu, Crveni đavoli konačno su se pregrupisali i večeras su došli do treće uzastopne pobjede.

Težak meč je bio za United na King Poweru. Iako uvjerljivo posljednji, Leicester je bio itekako opasan i zadao je muke timu Erika ten Haga.

Do vodstva je Manchester United stigao u 23. minuti meča. Lijepu akciji i asistenciju Rashforda u pogodak pretvara Jadon Sancho za prednost od 1:0.

[twitter]https://twitter.com/Wotyyt/status/1565420116849868801[/twitter]

Leicester je imao svoje šanse u ovom meču. Najbolja se desila u 51. minuti kada je James Maddison imao priliku da postigne pogodak iz slobodnog udarca s nekih 25 metara.

Oglasi

Gađao je veznjak Lisica fenomenalno. Vjerovatni bi za neke golmane ova lopta bila previše, ali ne i za Davida de Geu, koji je fenomenalno odbranio njegov udarac.

United je u ostatku meča bez većih problema zaustavljao napade Leicestera. Prepustili su igrači ovog tima loptu protivniku koji međutim nije imao pravo rješenje u napadu.

Na kraju je ostalo 1:0 za Manchester United koji polako grabi ka vrhu tabele, gdje ih dosta ljubitelja fudbala želi vidjeti.

Nakon pet odigranih kola tim s Old Trafforda ima devet bodova i nalazi se na petom mjestu, a Leicester je uvjerljivo posljednji 20. sa samo jednim osvojenim bodom.

Manchester United u narednom kolu igra veliki derbi protiv Arsenala. Ovaj susret je na rasporedu u nedjelju.

Leicester s druge strane ide ekipi Brightona i tu će tražiti popravne bodove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 5. kolo:

Leicester - Manchester United 0:1

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi072
Najveci engleski klub.MUFC
13 7
Osvaldo000
Novinaru pogledaj gol razliku, o cemu pricas kukavče crni. Da nije srece i guranja sudija jos bod ne bi imali
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi