Finale tenisera iz Bosne i Hercegovine pripalo Fatiću

Džumhur poražen

Finale tenisera iz Bosne i Hercegovine pripalo Fatiću

Esmer Oštraković

Prvo finale ATP Challegner turnira u kojem su se sastavla dva tenisera iz Bosne i Hercegovine odigrano je u Rumuniji.

Pobjedu je ostvario Nermin Fatić i to sa 2:0 u setovima, a njegov protivnik u rumunskom Sibiuu bio je Damir Džumhur koji je na kraju poražen.

Prvi set oba tenisera igrala su jako sigurno na svom servisu, a to je bio slučaj sve do rezultata 3:3 kada je Fatić napraivo prvi break.

Došao je do vodstva od 4:3, a nakon toga i do 5:3, te je sa drugim napravljenim breakom došao do vodstva u setovima.

Drugi set je dosta bolje otvorio Damir Džumhur, te je odmah na početku napravio dva breaka i došao do 3:0 protiv Nermina Fatića.

Ipak, Fatić se nije predao, te je uspio da preokrene rezultat i dođe do vodstva od 5:4, a na kraju ostvari pobjedu u drugom setu od 6:4. To je značilo pobjedu na današnjem meču.

Ovo je za Nermina Fatića bila prva titula na ATP Challanger turniru, te će se po prvi put naći među najboljih 200 tenisera svijeta.

Top Komentari

SarajFK
Bravo Faticu. Neka si pobijedio ovo vucicevo malo krme!!!
5 1
Mad_max
Nije Nermin nego Nerman **** ti sebi onu sto te rodi Ostrakovicu. Pokaži neko poštovanje prema momku koji je nesto uspio u zivotu, bar mu pročitaj ime i napisi kako treba konjino. Bravo Nermaneeee svaka casttt deri smrduuu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi