Suspendovan zbog nargile: Živi prljavo i ne vodi računa ni o čemu, a mjesečno naplati 30.000 eura

U klubu se odlučili za radikalan potez

Suspendovan zbog nargile: Živi prljavo i ne vodi računa ni o čemu, a mjesečno naplati 30.000 eura

Admin Čaušević

Neki fudbaleri su zaista bezobrazni i vode totalno neodgovaran način života. 

Brest je odlučio da uruči slobodne papire Youcefu Belailiju(30) nakon što je ovaj fudbaler bio upetljan u niz negativnih epizoda, prije svega zbog neodgovornog načina života.

Alžirac je prvobitno poslao svog rođaka da se podvrgne ljekarskim pregledima umjesto njega prije početka priprema za sezonu 2022/23.

Iznajmljenu kuću ostavio je u toliko lošem stanju nakon samo pet mjeseci boravka. Za sanaciju nastale štete bilo je potrebno 50.000 eura.

Uvjeti su bili apsurdni: madrace za mijenjanje, pod deformiran od vlage, kada je bila puna opuštaka, a vrata ormara su razbijena. Ostavio je nekoliko oštećenih hotelskih soba, završivši na crnoj listi raznih hotela u francuskom gradu.

Oglasi

Odbio je vratiti se u Brest autobusom sa saigračima nakon gostovanja PSG-u, a ostatak noći je proveo u Parizu i to sve na račun klupskih troškova.

Interesantno da je odglumio se da je bolestan kako bi preskočio službene klupske fotografija pa su nakon svega u Brestu odlučili da mu daju slobodne papire.

Da je dečko od skandala moglo se vidjeti i 2015. godine kada je dobio dvogodišnju zabranu igranja jer je pušio nargilu, nakon čega je na doping testu bio pozitivan na kokain.

Bilo je to u vremenu kada je nastupao za ekipu USM Alger prije meča afričke Lige prvaka protiv MC El Eulma. Nakon izreka kazne stigao je u Evropu gdje je potpisao za Angers odigravši samo jednu utakmicu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cdlb-KstDhN/?hl=en[/instagram]

Od 2019. godine igrao je u Tunisu, Saudijskoj ARabiji i Qataru SC gdje je zaradio odličan novac. U Evropu je ponovo došao u januaru ove godine, ali se nije dugo zadržao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interesanto da je Belaili bez obzira na razne skandale standarni reprezentativac Alžira za kojeg je do sada skupio 39 nastupa i postigao sedam golova.

U dosadašnjem dijelu sezone za Brest u kojem je mjesečno zarađivao 33.000 eura je skupio šest nastupa te je upisao dvije asistencije. 

Top Komentari

emindel
Šta me prepadaš, ja kont'o Mekić
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi