Bruka Juventusa u Izraelu, Cityju bez Haalanda samo bod u ludoj utakmici

Iznenađenja u Izraelu i Danskoj

Bruka Juventusa u Izraelu, Cityju bez Haalanda samo bod u ludoj utakmici

Eldar Ganibegović

U terminu od 18:45 sati odigrane su dvije utakmice 4. kola grupne faze Lige prvaka.

U grupi H Maccabi je u Haifi dočekao Juventus i savladao ga s 2:0. 

Izraelski predstavnik ofanzivno je krenuo na samom početku i nakon propuštene dobre šanse Pierrota, nagrada stiže već u šestoj minuti kada Atzili pogađa glavom za 1:0. 

Nedugo zatim nove dvije šanse za Maccabi u 12. i 13. minuti, no Chery i Atzili nisu bili dovoljno precizni. Nova glavobolja za Allegrija u 24. minuti. Povrijedio se Di Maria i na teren je poslao Milika.

Minuta je bila 29. kada je Maccabi tražio penal nakon igranja rukom Bonuccija, no ruka nije činila tijelo većim i sudac Lahoz je donio ispravnu odluku i nije dosudio penal domaćoj ekipi.

Maccabi je ponovo tražio penal u 41. minuti, Lahoz je pregledao VAR snimak, nije dosudio penal, ali odmah nakon toga Atzili opet pogađa za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Oglasi

Prva šansa za Juventus tek u 45. minuti, ali Milik je bio neprecizan iz dobre situacije.

U drugom poluvremenu vidjeli smo šanse za Juventus preko Ruganija i Cuadrada, da bi u 69. minuti i gosti tražili penal, no Lahoz je ponovo uz pomoć VAR-a procijenio da elemenata za najstrožiju kaznu nema. 

Napadao je Juventus do samog kraja, no nije mogao ni do utješnog gola i otkaz za Allegrija sve je izvijesniji. 

Prvi su ovo bodovi za Maccabi u Ligi prvaka, a tri ima i Juventus. Po sedam imaju PSG i Benfica koji od 21 sat igraju svoj meč u Parizu.

Iznenađenje smo vidjeli i u G grupi gdje je Kopenhagen na Parkenu uspio otkinuti bod Manchester Cityju za koji je cijeli meč na klupi presjedio Erling Haaland. Završilo je 0:0.

Oglasi

Prva velika šansa za City već u sedmoj minuti preko Alvareza, a onda isti igrač četiri minute kasnije asistira Rodriju koji postiže eurogol. Ipak, VAR ga je ponišio zbog igranja rukom.

Do vodstva je Kopenhagen mogao u 19. minuti kada Ederson zaustavlja dobar šut Leragera. Četiri minute kasnije Boilsen je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i dosuđen je penal za goste.

Odgovornost je preuzeo Mahrez i promašio, odnosno Grabara mu je odbranio udarac. Minuta je bila 30. kada City ostaje s igračem manje kada je Gomez dobio crveni karton. 

Iz drugog dijela mogu se izdvojiti dva dobra pokušaja De Bruynea i jedan Cancela, no promjene rezultata nije bilo i ostalo je početnih 0:0.

City je prvi u grupi s 10 bodova, druga je Borussia sa šest, Kopenhagen ima dva, a Sevilla jedan. Borussia i Sevilla imaju i utakmicu manje koju će međusobno odigrati večeras od 21 sat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupna faza, 4. kolo:

Maccabi - Juventus 2:0 (Atzili 7', 42')
Kopenhagen - Manchester City 0:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Famos1987
Dusan silni hahaha Kostic nek jos Mitrovica dovedu i druga liga
10 0
user1659354598
Vlahovic 90 miliona eura??
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi