Borac blistao na novom terenu i na najbolji način obilježio rođendan Lešinara

Premijer liga

Borac blistao na novom terenu i na najbolji način obilježio rođendan Lešinara

Edmir Škorić

Sjajan meč odigran je večeras u Banjaluci na Gradskom stadionu, a na novom terenu viđena su četiri gola i pobjeda Borca nad Slobodom (3:1) u 16. kolu Premijer lige BiH.

Početak utakmice, barem iz perspektive domaćina, kao iz snova. U 25. sekundi velika greška Čivića, loptu praktično šalje Kulašinu kojem nije bilo teško da postigne pogodak za 1:0. Bio je to jedan od najbržih golova u historiji prvenstva.

Već u 5. minuti nova šansa za Borac, ali je Nikola Ninković šutirao kraj gola, a onda je Jovo Lukić bio neprecizan, s tim da je njegov šut i izblokiran od strane Slobodinog defanzivca. Sloboda se teško oslobađala pritiska domaćih, tek u 10. minuti prijeti udarcem Čivića iz slobodnjaka - neprecizno.

Kapetanović je u 18. minuti iz daljine probao da iznenadi Ćetkovića, ali bezuspješno. U 35. minuti Borac je postigao novi gol i trasirao put do nove i važne pobjede. Ninković je asistirao, a Andrić glavom pogodio. Gol u 35. minuti za 35. rođendan navijačke grupe Lešinari.

Do kraja prvog dijela i Lukić je tresao mrežu nemoćnih Tuzlaka, ali je gol poništen zbog ofsajda. Na poluvremenu su uručeni dresovi Begiću, Pavloviću i Ćoriću za jubilarne 50. nastupe u dresu Borca.

Na startu drugog dijela dvije dobre prilike za Lukića, a onda na drugoj strani Komazec ne stiže do lopte iako je Osmić prethodno mogao da šutira jer je bio u dobroj poziciji.

Oglasi

Do 80. minute je bilo 2:0, a onda u dva minuta dva gola. Prvo je Mrkaić povisio na 3:0 nakon ubačaja Jurilja, da bi ubrzo na drugoj strani iskusni Nikola Komazec postavio konačnih 3:1.

Borac je sa 27 bodova stigao na treće mjesto i nastavlja borbu za Evropu i titulu, dok je Sloboda nastavila svoju seriju loših rezultata i sa 13 bodova ostaje zakovana za dno.

U narednom kolu Banjalučani idu na Grbavicu, dok Sloboda dočekuje Sarajevo u jednom od zanimljivijih mečeva 17. kola.

Borac - Sloboda 3:1

FK Borac: Ćetković, Begić, Ninković, Vojnović, Subić, Lukić, Andrić, Lazić, Kulašin, Tatar, Piščević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Čivić, Maksimović, Jarović, Mehmedović, Beganović, Osmić, Kapetanović, Vošnjak, Osmić, Delić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Sloboda se dobro drzala...............................Sve do pocetka utakmice
10 3
delta
Kulašin daleko najbolji trenutno mladi igrac u BiH,kazem ja da ce biti bolji od Višće ili u najmanju ruku isti ako ne bude povreda ili pogresnih poteza.....
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi