Smatrali ga Džekinim nasljednikom, a danas broji klikove na YouTubeu i otkriva tajne bivših saigrača

Max Kruse iznosi sav prljav veš

Smatrali ga Džekinim nasljednikom, a danas broji klikove na YouTubeu i otkriva tajne bivših saigrača

Edmir Škorić

Nekadašnji njemački reprezentativac i trenutno napadač Wolfsburga Max Kruse podlegao je novim trendovima, pa ima vlastiti podcast na YouTubeu gdje otkriva neke privatne stvari.

Kruse je počeo karijeru u Werderu, igrao potom za St. Pauli, Freiburg, Borussiju Moenchengladbach, Wolfsburg, Fenerbahče, Union Berlin, a 2022. se vratio u grad automobila. Ipak, odlukom Nike Kovača, za igrača koji se nekada smatrao nasljednikom Edina Džeke više nema mjesta i on će sasvim sigurno u januaru tražiti novi klub.

Svojevremeno je igrao za reprezentaciju Njemačke i ima 14 nastupa uz četiri gola. Ipak, izbačen je iz reprezentacije neposredno prije Svjetskog prvenstva 2014. godine, ali je itekako poznavao tadašnje igrače Njemačke, pa je otkrio jednu tajnu. 

"Mogu vam reći da su neki momci u reprezentaciji tada imali dvije ili čak tri djevojke", rekao je Kruse.

Nije želio da otkriva imena, ali tada je Njemačka u Brazilu bila sa 23 nogometaša, pa sad...

Nekoliko vezanih incidenata izvan terena primorali su tadašnjeg selektora Joachima Löwa da odstrani Maxa Krusea iz njemačke reprezentacije uoči prijateljskih utakmica protiv Engleske i Italije, zbog čega ga nije bilo ni na Svjetskom prvenstvu.

Oglasi

Kruse je i sam dio Svjetskog prvenstva pratio iz Las Vegasa. Inače, odmah je ugasio televizor kad je ekipa selektora Joachima Löwa u finalu s 1:0 nakon produžetaka slavila protiv Argentine. Entuzijazam bivšeg reprezentativca ionako je bio ograničen.

"Tada nisam bio baš sretan", kaže Kruse. "Drago mi je bilo zbog momaka, ali bio sam ljut na selektora. A onda je teško biti sretan zbog Svjetskog prvenstva jer ste zapravo mogli biti tamo. Nisam gledao ceremoniju dodjele pehara".

Hansi Flick je nedavno objavio spisak igrača za Katar, a među 26 naravno nema 34-godišnjeg Krusea, iako on sam ne bi imao ništa protiv da iznenada stigne poziv.

"Ako Flick i dalje traži igrače, tu sam", poručio je Kruse, ali on je sada više usmjeren na društvene mreže i emisije zabavnog karaktera.

Oglasi

Također, u posljednjem podcastu je bez imalo srama svojoj supruzi Dilari rekao da mu je omiljena "69" poza.

"To što mi to ne priuštavaš, ne znači da mi se ne sviđa", uz smijeh je kazao Kruse, dodavši da najviše uživa u tom položaju vodeći ljubav sa partnericom.

Ukraden Lamborghini, ali dva dana kasnije je pronađen sa značajnom štetom

Prošlog mjeseca je sa suprugom Dilarom u svom podcastu otkrio i da mu je ukraden Lamborghini plaćen 300.000 eura.

Kruse je objasnio da je njegova supruga tog dana uzela automobil i da je išla u šoping, a nakon toga ga je nazvala i rekla mu da ne može da pronađe Lamborghinija i da on nije tu gdje ga je parkirala.

"Nazvala me i rekla šta se dešava. Govorio sam joj da uvijek ima taj problem da ne zna gdje je parkirala i da po sat vremena traži automobil. Bio sam umoran i mislio sam da će ga pronaći", priča Kruse i nastavlja.

Oglasi

"Nazvala me ponovo i rekla da je automobil nestao. Otišao sam s motorom po nju i automobila zaista nigdje nije bilo".

Njegova supruga nije znala šta se dešava i počela je plakati jer je bila svjesna da je automobil ukraden. Međutim, Kruse ju je smirivao jer je znao da ona nije kriva za to što se desilo.

"Govorio sam joj da ne brine i da je automobil osiguran. Bitno je da je ona dobro", dodao je Kruse.

Samo dva dana kasnije policija im je javila da je automobil pronađen i to samo dvije ulice dalje od mjesta gdje je ukraden. Šteta je bila vidljiva, ali ništa što se već ne može popraviti.

"Kopirali su kod od ključa i tako su uspjeli da ga otključaju. Prozor je razbijen iznutra i moraju se mijenjati sjedišta zbog toga. Policija pokušava da sazna šta se desilo i ko stoji iza toga. Nije jasno nikome kako se automobil pojavio i šta je bio cilj tih ljudi koji su ga ukrali, pa kasnije parkirali dvije ulice dalje", kaže Kruse.

Otkrio je da je ukupna šteta na automobilu oko 40.000 eura, ali da će sve to pokriti osiguranje.

Top Komentari

Atromitos
Isti Nedo Turković ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi