VAR, penal i dva gola na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru
FOTO: EPA

Ekvador upisao trijumf protiv domaćina

VAR, penal i dva gola na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru

Haris Zilić

Prvi susret na Svjetskom prvenstvu u Kataru ponudio je uzbuđenja, vidjeli smo VAR, poništen pogodak, na kraju trijumf Ekvadora protiv domaćin Katara rezultatom 0:2 u prvom kolu grupe A. Južnoamerička ekipa je bila bolja i sasvim zasluženo došla do tri boda na startu Mundijala

Nije moglo početi uzbudljivije. Valencija u trećoj minuti pogađa mrežu Katara, ali nakon signalizacije iz VAR sobe pogodak je poništen.

Ipak u 16. minuti nije bilo spasa za domaćine.

Fudbaleri Katara skrivili su penal, loptu je uzeo Valencija i sigurno realizovao najstrožiju kaznu za vodstvo Ekvadora od 0:1.

Nakon gola, Ekvadrci su kontrolisali posjed lopte sve do novog slavlja u 31. minuti. Preciado je centrirao, a Valencija sjajno pogađa glavom za 0:2 i svoj drugi pogodak večeras i na Mundijalu.

Jedini udarac bezidejnih domaćina bilježimo u 29. minuti, Hatem je šutirao, lopta odlazi visoko preko gola.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena Ekvador je mogao postići još pogodaka, međutim nedostajala je završnica i na odmor se odlazi sa vodstvo južnoameričke ekipe rezultatom 0:2.

Prvu pravu priliku u nastavku bilježimo u 54. minuti. Ibarra se lijepo namjestio i šutirao no golman Al Sheeb sjajno brani.

Nakon toga period mirne igre do 70. minute kada Ekvadorci prijete iz jednog prekida, ostalo je 0:2.

U 74. minuti novi dobar napad Ekvadoraca, Sarmiento u završnici šutira preko gola.

Katar je izgledao veoma loše u ovoj utakmici, a dovoljno govori podatak da nisu uputili nijedan udarac u okvir gola protivnika.

Oglasi

Najbolji pokušaj na utakmici domaćini su imali u 86. minuti, atraktivno je pokušao rezervista Muntari, međutim lopta je otišla preko gola.

Ekvador je u finišu imao još dvije dobre prilike, ostalo je 0:2 u prvoj utakmici na 22. Mundijalu.

Katar je tako ispisao historiju Mundijala jer je postao prvi domaćin koji je poražen u utakmici koja je otvorila prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Grupa A, 1. kolo:

KATAR - EKVADOR 0:2 (/Valencia 16' (p), 31')

Top Komentari

FahroKonjHodzic
arapi i fudbal ozbiljan nesporazum
1 4
axel42
Goreg početka svjetskog prvenstva još nisam gledao!! Katastrofa od fudbala, patnja za oči!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi