Da li će Diglisić doći na Grbavicu: "Sve ćemo znati do kraja godine"

Prekinut je ugovor sa generalnim sponzorom

Da li će Diglisić doći na Grbavicu: "Sve ćemo znati do kraja godine"

S. Mlaćo
Predsjednik Željezničara Edis Kovačević na današnjoj press konferenciji dotakao se i strateškog partnerstva. A, konkretno je govorio o partnerstvu sa Eldinom Diglisićem, potencijalnim investitorom iz Sjedinjenih Američkih Država.

Mnogi se pitaju da li će klub dobiti investitora koji će tako olakšati brojne probleme. Spominjao se i Eldin Diglisić, investitor iz SAD-a, a Kovačević tvrdi da i dalje je 'sve u igri'.

“Klubovi su i dalje udruženja građana, ali kreirali smo model po kojem se može ući u klub, a to je preko našeg d.o.o. Bilo je nekoliko strana... Objavili smo strategiju, te smo za strateškog partnera imenovali Eldina Diglisića. Prihvatili smo njegovu ponudu, jednoglasno prihvatili. On je poznati biznismen, finansijski potentan i ima viziju u biznisu.

Nakon toga dolazi do usporenja u tim aktivnostima vezanim za ugovor i mi smo u novembru izrazili prema njemu nezadovoljstvo dinamikom tih pregovora. Sve strukture kluba su to iskomunicirale, te smo ostavili rok do kraja godine da završimo tu priču. Taj postupak formalno pravno nije prekinut, on je u toku, a ispred kluba nije donesena odluka. O tome odlučuje tim za pregovore. Uradili smo sve što je bilo do nas, a mi i dalje očekujemo da će se to finalizirati do kraja godine. To je krajnji rok.

Bio je tu još jedan čovjek iz Amerike, te je on kazao da nije u situaciji da podnese zvaničnu ponudu. Neću o imenu“, rekao je Kovačević.

Šta je to što Diglisić traži, gdje je problem?

Oglasi

“Pregovori nisu prekinuti. Mi smo iskazali nezadovoljstvo nekom dinamikom, a sve smo uradili što je do nas. Dokumenti i sve ostalo, sve smo uradili. Radili smo vrijedno da dođe do realizacije ugovora. Sada očekujemo odgovor njegov i da se on javi. Kad taj rok prođe informisati ćemo javnost, o svemu što je bilo tu nekih godina dana.

Našli smo koncept kako da se uđe u klub preko d.o.o., te ne želim gatati šta je razlog ovog što se dešava po tom pitanju. Sve smo uradili ispred kluba, sve...

Potvrdio da je u toku proces raskida sa generalnim sponzorom.

"Mi se okrećemo novim generalnom sponzoru jer ovaj nije poštovao stavke iz ugovora".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Komentarisao je i suđenje FK Željezničar, s obzirom da su Plavi imali zamjerki ove polusezone.

"Fokus treba biti na igri. ne kažem da nije bilo situacije na našu štetu, ali mi moramo rasti i fokusirati se na naše snage. Najlakše je tražiti izgovor", dodao je Kovačević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Ili kako ono ide, nikome te ne damoooo aaaaaa
9 6
SonPen1946
Pokojni zeljkan.
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi