Mudryk potpisao, danas će biti predstavljen na stadionu

Veliko pojačanja londonskog kluba

Mudryk potpisao, danas će biti predstavljen na stadionu

Edmir Škorić

Mudryk je bio najbliže Arsenalu, to je bila i njegova želja, ali Topnici su na kraju ostali bez planiranog pojačanja u ofanzivnom dijelu, dok je Chelsea doveo novu zvijezdu u svoje redove.

Ukrajijnski reprezentativac Mykhaylo Mudryk novi je igrač Chelseaja, a bit će predstavljen danas na Stamford Bridgeu.

Prema informacijama provjerenih novinara, Chelsea je pristao da plati 100 milion eura, koliko je igračev klub Šahtar iz Donjecka zahtijevao za transfer, dok je nogometaš pristao na ugovor do ljeta 2030. godine.

Obavio je danas ljekarske preglede i sve je završeno, a biće predstavljen navijačima pred duel Chelsea - Crystal Palace koji je na programu od 15 sati.

Na početku sezone Mudryk je bio praktično nepoznat izvan Ukrajine, a sada je najpoželjeniji mladi igrač u Evropi.

U Ukrajini su ga nazvali "kopijom Mbapepa", a bivši igrač Šahtara Darijo Srna tvrdi da je jedan od najboljih krilnih igrača u Evropi nakon Mbappea i Vinicius Juniora.

Oglasi

Na Mudryka se dugo gledalo kao na igrača ogromnog potencijala u Ukrajini, gdje je počeo u akademiji Metalista iz Kharkiva prije nego što je prešao u Dnipro, a potom u Šahtar, ali trebalo mu je više vremena nego što su mnogi očekivali da počne cvjetati.

Paulo Fonseca, bivši menadžer Šahtara, vidio je njegov potencijal dok je bio na čelu, doveo ga je u prvi tim i omogućio mu njegov seniorski debi u dobi od 17 godina 2018.

U ukrajinskoj Premier ligi je zabio devet golova uz 13 asistencija na 23 meča, a dobre partije pružao je u Ligi prvaka. Dobio je čak ovacije u Madridu protiv Reala prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mudryk je eksplozivan igrač koji se najbolje snalazi na lijevoj strani terena i često prodire u sredinu te koristi snažnu desnu nogu i razoran udarac koji ga krasi. Svojim idolom nazvao je Cristiana Ronalda.

"Ronaldo je moja inspiracija zbog onoga što radi. Dokaz je da se sve može napraviti ako čovjek to dovoljno želi", kazao je Mudryk.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Hahhaha čuj platiš tam nekog Mudryka 100 i nešto miliona!!! Pa ovi englezi stvarno nisu normalni!! Pa ko je ovaj tip, šta je on uradio do sada da vrijedi 100 miliona!! Pustite sad te priče, jesili ti momak gledao kad ovog lika kako igra!! Jesam, gledao sam, i do neki dan nisam čuo za njeg!! Danas dovoljno da znaš koliko toliko šutnuti loptu i vrijediš 100 milki!! Englezi syebaše fudbal nek priča ko šta hoće!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti