Stigla potvrda kluba: Hamulić ispisao historiju, rekordan transfer je u pitanju!
Foto: Toulouse

Stal Mielec potvrdio

Stigla potvrda kluba: Hamulić ispisao historiju, rekordan transfer je u pitanju!

Eldar Ganibegović

Danas je konačno okončana priča oko toga gdje će Said Hamulić nastaviti karijeru. Kao što se i najavljivalo, njegov novi klub je francuski Toulouse.

Bosna i Hercegovina je tako dobila još jednog potencijalnog reprezentativca u ligama petice, a Hamulić je ušao u historiju svog sada već bivšeg kluba, Stal Mieleca.

"Želimo vas obavijestiti da od 23. januara 2023. Said Hamulić napušta momčad PGE FKS Stal Mielec i prelazi u FC Toulouse. Radi se o trajnom, plaćenom transferu.

Iznos transfera najveći je u historiji našeg kluba", stoji u službenoj objavi na web stranici Stal Mieleca.

Osim toga, na klupskim društvenim mrežama pojavio se video sa sažetkom njegovih najboljih akcija tijekom boravka u Poljskoj. 

Oglasi

Visina transfera nije objavljena, no novinari WP Sportowe Fakty javljaju da on iznosi više od dva miliona eura. No, neće sve otići Stalu jer čak 30 posto pripada DFK Dainavi iz koje je Hamulić došao u Poljsku.

Toulouse se trenutno nalazi na 12. mjestu prvenstvene tabele i nakon 19 utakmica skupio je 23 boda. Najbolji strijelac momčadi Occitanije je Zakaria Aboukhlal, koji je ove sezone postigao šest ligaških golova, a vidjet ćemo može li ga Hamulić (pre)stići do kraja sezone.

Francuski klub nije bio jedini klub zainteresovan za 22-godišnjeg napadača. Među kandidatima za potpis Hamulića mediji su spominjali škotski Celtic, klubove iz američkog MLS-a i Rakow.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Pomenuti fudbaler je rođen u Nizozemskoj, ali ima i pravo nastupa za repezentaciju Bosne i hercegovine pa ostaje da se vidi da li će se naći na spisku novog selektora Faruka Hadžibegića.

Ranije je za SportSport.ba već govorio o toj mogućnosti, te bi po svemu sudeći trebao u narednom periodu obući dres Zmajeva. 

Top Komentari

JJRamzes
Cisto sumnjam da ce ga pozvati, cim on kaze stare zasluge tu su Prevljak, Kodro, Demirovic i Dzeko. Ali eto, nadam se najboljem…
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi