Jahić istakao da je Sloboda najpoštenija ekipa u ligi, spomenuo i kartone te Trebinje

Sloboda poražena, do kraja će voditi bitku za opstanak

Jahić istakao da je Sloboda najpoštenija ekipa u ligi, spomenuo i kartone te Trebinje

Samir Mlaćo
Sloboda nastavlja svoju borbu za opstanak. Tuzlaci su večeras poraženi od Željezničara 1:0, a zaista su malo pokazali.

Vidjeli su se veliki problemi u igri, te će Sloboda grčevito voditi bitku za opstanak.

Nakon meča govorio je šef struke Slobode Adnan Jahić.

“Čestitam Želji na pobjedi. Pojedini igrači su podlegli atmosferi. Desi se gol koji se desi, a u drugom poluvremenu smo bili bolji rival. Imali smo dvije – tri izrazite prilike. Zadnjih deset minuta smo krenuli sa dva špica, igrač Želje je odbranio sa gol linije. Momci su dali maksimum. Mislim da tek sada imamo roster u kojem možemo adekvatno reagovati sa klupe. Nama je svaka utakmica gostujuća, igrali smo u Banovićima, igramo najpoštenije u ligi. Žao mi je kartona danas. Pratio sam i situaciju u Trebinju, nisam vidio da je neko iz Leotara dobio treći karton. Želji hvala na gostoprimstvu, bila je muška utakmica i sve je bilo korektno“, rekao je Jahić.

Sloboda se stalno bori za opstanak, iz sezone u sezonu.

“Naš budžet je problematičan. Imamo ipak dosta igrača Slobode sada u rosteru, ali moram reći da igramo najpoštenije u ligi. Ne znam da li postoja ijedna utakmica da smo bili zaštićeni. Igramo u gostima svaki meč,a vidjeli ste danas ovdje ambijent. Ljepota je igrati ovdje. Da imamo suđenje kao Leotar mi bismo bili peti. Ne znam da li nas namjerno sabotiraju ili ne. Rukovodstvo Slobode čine čestiti i pošteni ljudi, kao što su takvi u igračkom kadru te stručnom štabu“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je rijetko prijetila, ali Jahić je mišljenja da je odigrala dobro, posebno drugi dio.

“Mi nismo slabo igrali. Željo je igrao slabo. Ako pogledamo kvalitet igrača Želje i Slobode, mislim da su oni trebali odigrati puno bolji meč. Kapetanović je tek izašao iz juniora, Osmić je tu... Imali smo Želju drugo poluvrijeme, Maksimović je šutirao, Cocalić odbranio. Imali smo i te kornere, te mislim da smo bili bolji protivnik u drugom dijelu“, završio je Jahić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Idi bolan Jaha ne sramoti Slobodu vise idi bolan
7 2
realista1982
Najpostenija sa najgorim trenerom...
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi