Prvi čovjek La Lige priznao da je navijač Real Madrida: "Madridista sam i ima dosta do kraja sezone"
Prvi čovjek španskog prvenstva otvoreno je priznao za koga navija. U Barceloni su bijesni (Foto: Screenshot)

Javier Tebas navija za Real Madrid

Prvi čovjek La Lige priznao da je navijač Real Madrida: "Madridista sam i ima dosta do kraja sezone"

Midhat Šljivak

Prvi čovjek španske La Lige Javier Tebas otvoreno je priznao kako je navijač Real Madrida. Šef prvenstva govorio je o predstojećem El Clasicu i on se svim srcem nada da će Kraljevi prestići Barcelonu do kraja sezone i osvojiti titulu prvaka.

Predsjednik španske La Lige izazvao je popriličan skandal nakon što je priznao da je navijač Real Madrida. Učinio je to pred El Clasico koji se igra u nedjelju i koji bi mogao dosta toga značiti za prvenstvo.

Tebas bi naravno volio da Real Madrid pobijedi i da se prvenstvo zakuha, a Tebas je pred meč rekao:

"Je li prvenstvo završeno? Ja sam Madridista, Real Madrid je ranije već stizao razliku od sedam ili osam poena, a ima još dosta da se igra do kraja sezone. Zamislite šta će biti ako Real pobijedi u El Clasicu, bit će jako blizu", rekao je Tebas.

Barcelona pred nedjeljni El Clasico koji se igra na Camp Nou stadionu ima devet poena prednosti ispred najvećeg rivala i eventualnom pobjedom došli bi na plus 12 i bili bi na korak od naslova.

Međutim, nakon izjave Tebasa mnogi navijači Barcelone su uvjereni da im slijedi pravi pakao u duelu s najvećim rivalom i da bi moglo biti određenih problema.

Laporta osuo drvlje i kamenje na Tebasa: "Taj čovjek nije htio da Messi igra za Barcelonu!"

Predsjednik Barcelone Joan Laporta nema dobre odnose s Javierom Tebasom. Javno ga je prozivao i govorio je da čini dosta toga protiv njegovog kluba.

Nedavno je iznio na vidjelo epizodu koja je uključivala i Lionela Messija 2005. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se da je on osoba koja je u svojoj karijeri već demonstrirala svoj animozitet prema Barceloni. 2005. godine nije želio da Messi igra za Barcelonu. Ne opraštaju nam što nismo potpisali ugovor sa CVC-om".

"Neću pružiti gospodinu Tebasu zadovoljstvo da bude "predsjednik Barcelone". To je na članovima da odluče. Svako ko pokuša da okalja Barceloninu historiju dobit će snažan odgovor", poručio je Laporta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Normalno da je madridista. Šta bi trebalo da navija za katalonske prevarante npr?
5 4
I pitamo se zašto je penal madrid povlašten kod sudija i zaštićen ko bjeli medvjed?Evo odgovora
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti