Ono što je Ancelotti rekao sinoć za Modrića upalit će sve alarme u Real Madridu

Vrijeme je da reaguju

Ono što je Ancelotti rekao sinoć za Modrića upalit će sve alarme u Real Madridu

Endin Čaušević

Real Madrid se plasirao sinoć u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u dvomeču s ukupnih 6:2 pobijedio Liverpool. Ponovo je blistao i Luka Modrić, a hrvatskog reprezentativca najbolje je svojom izjavom nakon utakmice opisao Carlo Ancelotti.

Kraljevski klub je još jednom demonstrirao svoju snagu i uspio je lakše od očekivanog da se obračuna s Liverpoolom u dvije utakmice i bez problema plasira u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Junak u sinoćnjoj pobjedi na Santiago Bernabeuu bio je Karim Benzema koji je u 78. minuti postigao jedini pogodak za Real Madrid.

No, treba istaći da je cijela ekipa kraljevskog kluba sinoć odigrala odličan meč i u potpunosti je zaustavila Redse.

To se posebno ističe za vezni red Reala koji je sinoć bio fantastičan, te su Kraljevi na najbolji način najavili El Clasico koji ih očekuje u nedjelju u Barceloni gdje nemaju pravo na kiks ukoliko žele da odbrane titulu prvaka Španije.

U centru pažnje nakon meča našao se dvojac iz veznog reda Luka Modrić - Toni Kroos koji je još jednom pokazao da nisu za penziju. Obojici na ljeto ističu ugovori s Kraljevima i čini se da je krajnje vrijeme da čelnici kluba reaguju.

Oglasi

O tome je nakon utakmice pričao i Carlo Ancelotti koji je istakao da su Modrić i Kroos još jednom pokazali svoju klasu, te da oni ne igraju zbog svog imena i prezimena već što to itekako zaslužuju.

"Modrić i Kroos nikada nisu pod pritiskom. Kvalitet, iskustvo... i još uvijek su jako skromni. Oni ne igraju što su Modrić i Kroos već zato što to zaslužuju svojim igrama. Tu je kraj priče", rekao je Ancelotii.

Španski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Kroos dogovorio produženje ugovora s Realom, ali se svi pitaju šta se dešava s Modrićem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako ima skoro 38 godina pokazuje da i dalje može igrati na najvećem nivou i vrijeme je da u Realu reaguju. On ima želju da ostane u klubu i produži ugovor, a svojim igrama je to itekako zaslužio da mu se ostvari.

Mediji u Španiji pišu da i Ancelotti pokušava da probudi čelnike kluba i konačno ih natjera da Modriću ponude novi ugovor. Nadaju se da će ova izjava konačno upaliti alarme u Realu i pokazati im da više nemaju šta da čekaju što se tiče novog ugovora za Modrića.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Luka je jedan običan vezni igrač,ni po čemu nije poseban osim po zlatnoj lopti koja mu je nepravedno dodjeljena jer igra u fašističkom poluklubu.Bljesne s vremena na vrijeme i to je to
0 5
HBSC
Tako su usporedjivali jednom pjanica i Luku ahahha. Pametnom dosta
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi