Ko će se radovati danas u Tuzli i Mostaru?

Prvi susreti polufinala Kupa BiH

Ko će se radovati danas u Tuzli i Mostaru?

Samir Mlaćo
Danas se igraju prvi polufinalni susreti Kupa naše zemlje u nogometu.

Program počinje od 15:30 sati u Tuzli gdje će FK Tuzla City ugostiti HŠK Zrinjski. Od 20:30 sati u Mostaru igraju FK Velež i FK Željezničar.

Svakako da uloga favorita u prvom paru pripada Plemićima, no iz Tuzle City se sigurno neće predati.

“Suvišno je pričati o Zrinjskom jer svi znamo šta su do sad uradili. Međutim, kad smo već tu sigurno ćemo pokušati izboriti prolaz. Mostarcima prepuštamo ulogu favorita, ali mi ćemo sigurno imati šta da kažemo u dvije utakmice", kazao je šef struke Tuzle City Milenko Bošnjaković.

Pod znakom pitanja kod Tuzlaka je samo Dino Ćorić koji je propustio i duel protiv Borca (2:2), dok su svi ostali na raspolaganju.

Svakako da je Tuzlacima prioritet da izbore opstanak u Premijer ligi, a Plemići dolaze u sjajnoj formi.

Oglasi

Pravdu na Tušnju će će dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva sa svojim pomoćnicima Josipom Čolićem i Marijanom Ćosićem. Četvrti sudija je Admir Musić.

Velež i Željezničar u pravom su 'ratu' saopštenjima. Navijači Željezničara odbili su dolazak u Mostar zbog 'tribine' na kojoj je planirano da budu, a onda je i njihov klub stao uz njih.

Sinoć je odgovorio i FK Velež, pa će sigurno vatreno biti večeras na stadionu Rođeni.

U prostorijama FK Velež jučer je održana i press konferencija povodom pomenute utakmice.

Oglasi

Medijima su se obratili šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović i kapiten Denis Zvonić.

Prvi je riječ imao trener Jusufbegović.

"Drago nam da smo tu, cilj smo jedan ispunili Evo nas u polufinalu. Bit će jako teška i zahtjevna utakmica iz svakog aspekta. Vjerujem da se možemo nositi u takvim situacijama", rekao je Jusufbegović i dodao:

"Povrede su nam stvarale problem, imamo igrača koji nisu igrali 20 dana. Imamo više pitanja nego kvalitetnih odgovora koga staviti da igra. Imat ćemo teške odluke kroz trening i vidjet ćemo u kojem će pravcu ići."

Oglasi

Strateg Rođenih vjeruje u svoj tim.

"Vjerujemo da ćemo donijeti najbolje odluke i reagovati na pravi način. Imamo večeras trening, imamo također još nekih problemčića, vidjet ćemo kakve ćemo odluke donijeti."

Iz FK Željezničara nisu najavljivali zvanično meč, tek su naveli da će ekipa susret u Mostaru dočekati u Međugorju i da su svi igrači na raspolaganju šefu struke Edisu Mulaliću.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Glavni sudija navedenog meča je Antoni Bandić iz Gruda, dok pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Arnel Novalić.

Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli1946
Sretno rođeni!
5 1
Brazuka
Ajmo amoah ugasit danas pijacare iz vrapcica
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi