Fantastične vijesti oduševile BiH: Ivica Osim dobio ulicu u Sarajevu!

Donesena odluka

Fantastične vijesti oduševile BiH: Ivica Osim dobio ulicu u Sarajevu! · Zvanično

Endin Čaušević

Skupština Kantona Sarajevo donijela je danas odluku o promjeni naziva Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima što je oduševilo bh. javnost.

Legendarni Ivica Osim preminuo je prošle godine u Grazu, a ubrzo nakon toga FK Željezničar je podnio zahtjev da se Zvornička ulica preimenuje u Bulevar Ivice Osima što je danas konačno i urađeno.

Ova incijativa je prošla na Općinskom vijeću Novo Sarajevo, a nakon toga i na Komisiji za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS.

Nakon skoro godinu dana čekanja ova incijativa danas je došla i na glasanje u Skupštinu KS, te je zvanično usvojena.

Na glasanju 25 članova Skupštine KS su bili za, dok se pet zastupnika nije izjasnilo.

Nakon glasanja zvanično je potvrđeno da je će dosadašnja Zvornička ulica u Sarajevo nositi naziv Bulevar Ivice Osima što je oduševilo javnost u našoj zemlji jer je legendarni Švabo to i zaslužio.

Također, treba istaći da je Zavod za planiranje razvoja KS dužan u roku od osam da na u Registar ulica, trgova i mostova uvrstiti i naziv "Bulevar Ivice Osima".

Top Komentari

papagaj
IVICA OSIM!!!
7 1
nakopitam
Jebbo svoje najmilije. Dobio ulicu sto je slavio u Beogradu paljenje grbavice ili sto je prodavao utakkice
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti