Arsenal se 'nije pojavio' na Etihadu - Manchester City razbio Topnike!
Manchester City je u velikom derbiju pokazao da je ipak kvalitetniji rival od Arsenala i došao je do velike pobjede u borbi za titulu (Foto: EPA)

Težak poraz Arsenala od glavnog rivala

Arsenal se 'nije pojavio' na Etihadu - Manchester City razbio Topnike!

Midhat Šljivak

Manchester City je u derbiju 33. kola engleske Premier lige na svom Etihadu deklasirao Arsenal s 4:1 i na dobrom je putu da pretekne Topnike u borbi za titulu prvaka. Briljirao je Kevin de Bruyne s dva gola i asistencijom, a dvije asistencije i gol upisao je Erling Haaland.

Arsenal kao da se večeras nije pojavio na Etihadu i tim Mikela Artete doživio je popriličan potop zbog kojeg bi mogao izgubiti titulu prvaka.

Dominirao je City od prve minute, a već u sedmoj minuti domaći stižu do vodećeg gola. Kevin de Bruyne je uzeo loptu na 50 metara od gola, protrčao je kroz odbranu Arsenala i preciznim udarcem matira Ramsdalea za prednost Cityja od 1:0.

Mogli su Građani do vrha napuniti mrežu Topnika u prvom dijelu. Međutim, Erling Haaland i Aaron Ramsdale su krivci što to nije bio slučaj.

Haalandu je golman Arsenala u 28. minuti skinuo zicer. Prošetao se Norvežanin pored Holdinga i Zinchenka i šutirao je umjesto da doda usamljenom De Bruyneu. Ramsdale mu brani šut.

Potom je Haaland prijetio još dva puta. Prvi udarac mu je prošao tik pored stative, da bi u 41. minuti Ramsdale izveo novo čudo i zaustavio je napadača domaćeg sastava koji ni s pet metara nije uspio zabiti.

Oglasi

Ipak, City na odmor odlazi s dva gola prednosti. De Bruyneov ubačaj u prvoj minuti nadoknade u gol pretvara John Stones za ogromnih 2:0 u korist domaćina.

Sve dileme oko pobjednika ovog meča okončane su u 54. minuti. Haaland je ovog puta asistirao Kevinu de Bruyneu, a Belgijanac svojim drugim golom večeras pogađa za visokih 3:0.

Odigrao je i Arsenal nešto u nastavku. Imali su Topnici određenih pokušaja i u 86. minuti pogotkom Holdinga dolaze do počasnog gola za 3:1.

Tačku na meč stavio je Haalandu petoj minuti nadoknade za konaččnih 4:1.

Arsenal je i dalje vodeći na tabeli. Topnici imaju 75 bodova, City ima dva boda manje, ali i dvije utakmice manje, pa je ekipa Pepa Guardiola u velikoj prednosti u finišu sezone.

Londonski tim je sam sebi kriv za propuštene prilike u prethodnim utakmicama, a City je to maksimalno iskoristio i došao je u veoma povoljan položaj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 33. kolo.

Manchester City - Arsenal 4:1

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Cestitke citiju, čestitke haalandu na oborenom rekordu prvu sezonu.. a zamolio bi nekoga da mi objasni kako je parti završio utakmicu na terenu?
2 0
City uzima sve ove godine ili plastika kako hoćete Crknite papani , kad tad se uloženo vrati papani
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti