Koševo večeras kao Monumental: Pogledajte scene s kraja utakmice

Slavlje igrača i navijača Sarajeva

Koševo večeras kao Monumental: Pogledajte scene s kraja utakmice

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva su u 29. kolu Premijer lige BiH večeras na Koševu savladali Široki Brijeg sa 2:1.

Utakmica je otvorena ranim golom Renana Oliveire, ali je Široki preko Radića u 24. minuti uspio da izjednači. Sarajevo je u nastavaku konstantno napadalo i tražilo pobjedu, da bi u 85. minuti Dal Varešanović glavom pogodio za pobjedu.

Sarajevo je tako učvrstilo svoju poziciju iza Zrinjskog i Borca i sve je bliže plasmanu u Evropu, posebno sada nakon pobjede nad direktnim konkurentom. Još ništa nije gotovo, no svima je jasno da je Sarajevo na dobrom putu.

Ekipa Mirze Varešanovića igra sve bolje i bolje i mnoge stvari joj idu u prilog. Serija dobrih rezultata mogla bi biti nastavljena narednog vikenda, ali biće to jako težak i veliki izazov jer Bordo tim gostuje Borcu u Banjaluci.

Navijači su prezadovoljni igrom i novom, četvrtom pobjedom u nizu. Kada su igrači krenuli prema svlačionicama, dobili su ovacije od strane navijača, koji su u stilu navijača Rivera na Monumentalu bili zakovani za žičanu ogradu.

Sarajevo je trenutno na 48 bodova i ima +4 u borbi za Evropu, a do kraja je ostalo još pet kola. Široki je iza sa 44, slijede Željezničar sa 42 i Velež sa 41 bodom, s tim da ova dva tima imaju utakmicu manje.

Oglasi

Trener Sarajeva imao je razlog za zadovoljstvo, a na početku je bio jasan da on broji i remi protiv Sloge Meridian kao pobjedu.

"Za mene je sedam pobjeda", rekao je kratko na početku Mirza Varešanović.

Jako dobra utakmica fudbalera Sarajeva, mnogo propuštenih prilika, ali na kraju pobjeda.

"Ova pobjeda je sasvim zaslužena, mislim da smo kontrolisali tok utakmice. Imali smo veliki broj prilika, ali nismo ih iskoristili. Na kraju nas je nagradila dobra igra. Pokazali su igrači kako se bori za grb Sarajeva", rekao je Varešanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Teške utakmice ipak tek slijede za Sarajevo, a toga je svjestan i Varešanović.

"Sigurno da slijede, mi smo napravili veliki pomak. Imamo četiri te teške utakmice, sve je ovo super, divno, krasno. Ne mislimo stati dok ne ostvarimo Evropu. Sutra se okrećemo utakmici sa Borcem gdje želimo nastaviti ovaj niz", završio je Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Poseremo se na ovakav monumental
3 4
Bobinho1921
Jbg sad,cuj Monumental hahahahahahahaha ?????
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi