Je li Real pokraden pred očima cijelog svijeta? Ancelotti u neviđenom izdanju!

Italijan je rigao vatru

Je li Real pokraden pred očima cijelog svijeta? Ancelotti u neviđenom izdanju!

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti se srdačno pozdravio sa Pepom Guardiolom nakon čega je krenuo prema sudiji Soaresu Diasu očigledno nezadovoljan suđenjem portugalskog arbitra. 

Real Madrid i Manchester City su u prvom meču polufinala Lige prvaka odigrali 1:1. Na poziv Viniciusa iz prvog u drugom dijelu je odgovorio Kevin De Bruyne.

Upravo su u Realu protestvovali nakon gola De Bruynea jer su smatrali da je lopta nešto ranije napustila igru, poslije čega je uslijedila majstorija belgijskog veznjaka.

Bernando Silva je uspio nekako loptu zadržati u terenu, sudije su smatrale da lopta nije prešla aut liniju, dok su u Realovom taboru mislili suprotno.

Ancelotti je zbog protesta dobio žuti karton, a nakon završene utakmice imao je šta reći glavnom sudiji meča Soareus Diasu.

Oglasi

Čuveni italijanski stručnjak uglavnom utakmice prati mirno i ne protestvuje previše, ali ovaj put je rigao vatru očigledno nezadovoljan odlukom.

S obzirom na burne proteste Ancelotti može biti zadovoljan zašto nije dobio zaradio isključenje pa će ipak moći biti na klupi Reala na Etihadu.

[twitter]https://twitter.com/redsportz5/status/1656033633415643149[/twitter]

Odmah nakon utakmice je sudijski analitičar MARCA-e, uglednog lista naklonjenog Realu, komentarisao zašto se nije mogao pozvati VAR.

"Real smatra da je lopta izašla prije gola De Bruynea. VAR to ne može pregledati, jer faza napada Engleza počinje kasnije, nakon što je loptu izgubio Camavinga i ne može se gledati šta se ranije dešavalo", objasnio je Pavel Fernandez.

Bilo kako bilo utakmica je završena neriješenim rezultatom i pred revanš susret na Etihadu 17. maja sve karte su otvorene.

"Lopta je izašla, nije mi jasno zašto se nije koristio VAR", bila je prva reakcija Ancelottija na nedosuđeni aut njegovom timu.

U Realu sigurno mogu žaliti za ispuštenim vodstvom, ali s obzirom da su i dobrim dijelom susreta bili u podređenom položaju i konačnih 1:1 nije nezadovaljajući ishod.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Arapske pare cine cuda, odjednom druga pravila.
5 3
user1682631652
Jednu objavu i usutitte se... da li je bilo u korist reala sta, do sada bi bilo 10 objava Nadjite sliku beIN Sports je objavio koliko je lopta bila vani Pa.opet pisite kako se samo Realu pomaze Da hoce ta superliga, jbm uefi i ceferinu mater
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti