A pred južnom tribinom Koševa prava ludnica

Slavi se bod

A pred južnom tribinom Koševa prava ludnica

Edmir Škorić

U 149. vječitom derbiju Sarajevo i Željezničar podijelili su bodove, pošto je duel 31. kola Premijer lige BiH završen rezultatom 2:0.

Sarajevo ostaje na +2 u odnosu na Željezničar dva kola prije kraja, ali sve je moglo biti drugačije za Bordo momke.

Vodili su 2:0, imali sve u svojim rukama, na kraju u 96. minuti ostali šokirani. Željezničar je golom Sulejmana Krpića došao do zlatnog boda i ostao u igri za Evropu.

Željezničar je večeras imao podršku od strane 2200 svojih navijača koji su bili smješteni na južnoj tribini najvećeg stadiona u BiH i zaista su bili sjajni od prve do posljednje minute.

Naravno, vrhunac su doživjeli kada je Krpić postigao gol. Nakon utakmice, kako to obično biva, uslijedilo je zajedničko slavlje navijača i igrača Željezničara.

Nakon utakmice u taboru gostiju bili su prezadovoljni rezultatom jer su imali zaostatak od dva gola, ali su se na nevjerovatan osvojio bod na Koševu.

Oglasi

"Prvo čestitam i jednoj i drugoj ekipi. Sjajan derbi sa puno tempa, varnica i prilika sa obje strane. Ponosan sam na svoje momke. Pokazali su nevjerovatnu hrabrost. Bod je ravan tri u ovoj situaciji", rekao je Bašić.

Iznenađenje je bilo to što su Hodžić, Krpić, Štilić počeli na klupi?

"Živio sam s jednom idejom. Želio sam da ih pritisnem da taj visoki pritisak urodi plodom. To je u prvom poluvremenu bilo fantastično. U drugom poluvremenu smo promijenili taktiku, ali izmjene, promjena formacije, sve je urodilo plodom. Bod vrijedan tri i zahvaljujem se Manijacima na podršci", kaže Bašić.

Do kraja sezone morate ići na pobjede u oba meča.

"Kada stignete 2:0 na Koševu znate da ste spremni za velike stvari. Želim da probudim emocije u našim navijačima, da vide da želimo da se borimo sa svakim", izjavio je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U trenutku kada ste gubili 2:0, jeste li vjerovatli da možete ostati neporaženi?

"Na poluvremenu sam rekao momcima da ćemo dobiti ovu utakmicu. Vjera, kada vjeruješ u nešto to je sve", iskren je Bašić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Prosjaci slave bod protiv najveceg BH kluba, kao da su dobili topli obrok
3 5
NorthSide
Slavi se bod. HAHAHAHAHAHAHHAHA
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti