Đoković je danas morao 'pući': "Dođu tu samo da bi mi zviždali i vrijeđali"
Novak Đoković više ne može trpiti kritike i danas je odlučio reagovati (Foto: EPA)

Novak nakon reakcija protiv publike

Đoković je danas morao 'pući': "Dođu tu samo da bi mi zviždali i vrijeđali"

Midhat Šljivak

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Roland Garrosa nakon što je danas savladao španskog tenisera Alejandra Davidovicha Fokinu s 3:0. Nije srpski teniser došao lako do pobjede jer je igrao mnogo slabije u odnosu na svoje mogućnosti, a ponovo se Nole našao u centru pažnje zbog sukoba s publikom.

Novak Đoković nije omiljen lik među publikom širom svijeta. Srpski teniser je uglavnom taj protiv koga se navija na turnirima, a tako je danas bilo i u duelu protiv Alejandra Davidovicha Fokine.

Određeni dio pariške publike je po završetku drugog seta odlučio izviždati Đokovića i to zbog toga što je uzeo medicinski time out dok njegov rival nije bio na terenu.

Uslijedili su žestoki zvižduci. Na njih je Novak odgovorio mahanjem rukama i pozivom da zvižde još više, a zatim ih je nagradio aplauzima.

Nakon meča Đoković je objasnio zbog čega je reagovao nakon zvižduka. Istakao je kako mu je već dosta da mu publika iskazuje nepoštovanje na ovakav način.

Oglasi

"Određene grupe ljudi ili individualci dolaze samo kako bi mi zviždali bez obzira šta ja radio. To je izraz nepoštovanja. Nekad samo pustim, ali ponekad zaslužuju odgovor", rekao je Đoković i dodao je:

"Moj odnos s publikom u Parizu ima uspona i padova. Ipak, vjerujem i osjećam da me podržavaju", poruka je Novaka Đokovića.

Britanac ponovo napao Đokovića: "Nikad prije nisam vidio nijednog igrača da to radi"

Britanski teniser Cameron Norrie ponovo je iskoristio priliku da podsjeti na "bezobrazluke" Novaka Đokovića.

U maju su se Đoković i Norrie sastali u osmini finala ATP Masters 1000 turnira u Rimu. Srbijanski teniser slavio je sa 6:3, 6:4, ali taj meč ostat će upamćen po međusobnim trzavicama i situaciji na rubu verbalnog obračuna.

Meč je počeo uz kašnjenje koje je neuobičajeno za ATP Tour. Novinari u Rimu izvještavali su da je Norrie nervozno čekao da se Đoković pojavi na terenu, a ubrzo je otkriven i razlog kašnjenja.

Oglasi

Kako je prenio B92, komentator britanske televizije otkrio je da je srbijanski teniser na jutarnjem zagrijavanju povrijedio rame, zbog čega mu je hitno bila potrebna ljekarska intervencija.

Neobičnim događajima u Rimu tu nije bio kraj, jer se u drugom setu dogodio trenutak koji su srpski portali odmah okarakterisali kao incident. U gemu u kojem je Norrie vratio break, Đoković se nakon izgubljenog poena na mreži okrenuo i krenuo prema osnovnoj crti, a rival ga je smešom pogodio u nogu.

Novak se okrenuo i samo ljutito gledao Britanca, dok je publika zviždala. Norrie se sada opet oglasio i opet prigovarao na ponašanje trećeg igrača svijeta.

“Želio je malo više vremena za fizioterapiju prije utakmice. Meč je bio na rasporedu u 11:00, a mi smo izašli možda u 11:12, 11:13. Mislim da nije vidio nikakav problem u tome. Nikada mi ništa nije rekao i nikada se nije izvinio. Pitao sam sudiju je li to tačno i rekli su da je u skladu s pravilima. Nikad prije nisam vidio nijednog igrača da to radi", priznao je Norrie.

Đoković je i u Parizu prethodnih dana bio u centru pažnje zbog političkih poruka, ali odlučeno je da ne bude kažnjen.

Top Komentari

Ish
Midhat, lažni novinar ne prestaje da hejta, hahaha. E moj sine...
3 1
Don Corleone
Za sve Novakomrzce za ubuduće pošto će biti i posle ovih članaka, možete samo da mu po*ušite ki*u. Novak je tata i vi tu ništa ne možete :-D
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi