Vodio je juniore Hajduka do finala Lige prvaka, a sada bi mogao u Premijer ligu BiH
Mladi hrvatski stručnjak imao je veoma velike uspjehe s juniorskim timom splitskog Hajduka i o njima je pričala Evropa (Foto: EPA)

Marijan Budimir stiže na Pecaru?

Vodio je juniore Hajduka do finala Lige prvaka, a sada bi mogao u Premijer ligu BiH · Saznajemo

Midhat Šljivak

Mladi hrvatski stručnjak Marijan Budimir (42) trenersku karijeru bi mogao nastaviti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Kako saznaje SportSport.ba on bi mogao preuzeti klupu NK Široki Brijeg.

NK Široki Brijeg je na kraju prošle sezone odlučio okončati saradnju s Ivicom Barbarićem. Tim s Pecare je kompletnu prošlu sezonu za razliku od ostalih ekipa imao samo jednog trenera, ali nakon što nisu uspjeli izboriti Evropu donijeta je odluka da se Barbariću zahvali na saradnji.

Klupu tima iz Širokog Brijega moglo bi preuzeti poznato lice. To je 42-godišnji hrvatski stručnjak Marijan Budimir, aktuelni trener juniora splitskog Hajduka.

Kako saznaje SportSport.ba, pregovori između dvije strane su u toku i neće biti nikakvo iznenađenje ako Budimir u novoj sezoni sjedne na klupu bh. premijerligaša.

On je trenutno najozbiljniji kandidat za poziciju novog šefa struke ekipe s Pecare i ostaje nam da vidimo hoće li na kraju i preuzeti vođenje ovog tima.

Oglasi

Marijan Budimir je u centar pažnje regionalne javnosti došao nakon fenomenalnog posla kojeg je radio s juniorskim timom Hajduka, kojeg je odveo do finala omladinske Lige prvaka.

Njegov tim je igrao napadački i atraktivan fudbal i na kraju je došao do velikog uspjeha, no nažalost ne i do titule prvaka Evrope jer je nizozemski AZ Alkmaar u finalu ipak bio jači.

Budimir nema previše iskustva u radu sa seniorima. Kratko je bio pomoćnik u Hajduku u sezoni 2018/2019, a uglavnom je radio kao trener omladinskih kategorija splitskog velikana.

Kao fudbaler je nekada bio član Udinesea gdje se međutim nije naigrao, pa je nastupao za Celje, Inter Zaprešić, Karlovac, Orkan. Karijeru je okončao 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg je nakon okončanja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine napravio velike rezove, a pored trenera Barbarića iz kluba je otišlo čak 10 fudbalera.

Na Pecari se vrijedno radi kako bi klub ušao jači u novu sezonu. Spominju se brojna poznata imena i vidjet ćemo hoće li ih s klupe predvoditi Budimir.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bordoakapitar
Kamo srece da dolazi na Koševo
0 1
komentator1
Mudimir
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti