Dario Čanađija potpisao za Zrinjski
FOTO: HŠK Zrinjski

Novo ime u svlačionici Plemića

Dario Čanađija potpisao za Zrinjski · Zvanično

Haris Zilić

HŠK Zrinjski lagano pali motore pred novu sezonu, gdje će jedan od ciljeva Plemića biti evropski iskorak i svakako odbrana duple krune u Bosni i Hercegovini.

Ekipa će u novu sezonu ući sa drugačijim rosterom jer su stigla neka nova imena.

Zrinjski je danas predstavio još jedno ime čime su potvrđena ranija pisanja portala SprotSport.ba.

Novo ime u svlačionici Plemića je vezista Dario Čanađija koji dolazi iz redova Šibenika.

"Dario Čanađija od danas je novi igrač prvaka BiH, a suradnja između HŠK Zrinjski Mostar i 29-godišnjeg veznjaka je dogovorena do 2025. godine!

Oglasi

Hrvatski veznjak u HŠK Zrinjski dolazi s velikim iskustvom s obzirom na to da iza sebe ima 336 utakmica u seniorskom nogometu.

Čanađija je posljednji angažman imao u HNK Šibenik, u 1. HNL igrao je još za NK Slaven Belupo, HNK Rijeka i HNK Gorica, dok je međunarodno iskustvo skupljao u Italiji (Spezia Calcio), Sloveniji (NK Olimpija), Rumunjskoj (Astra Giurgiu) i Norveškoj (Sarpsborg 08 FF, Aalesunds FK)", stoji u objavi aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine.

Čanađija je veoma iskusan fudbaler koji bi sigurno mogao pomoći Mostarcima u ostvarivanju narednih ciljeva. Dario Čanađija je i bivši omladinski rereprezentativac Hrvatske. Za mlade Vatrene skupio je ukupno 21 nastup od čega su dva nastupa bila za U21 selekciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarci su ranije u svoje redove doveli Nikolu Marića, Zvonimira Kožulja, Aldina Hrvanovića, Tarika Ramića.

Zrinjski sredinom jula (12. i 13.) očekuje prva utakmica prvog pretkola Lige prvaka u kojem će bh. prvaci biti nositelji, a protivnika će saznati sredinom juna.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

podstanarsalavora
Ako se još Mišić ukaže,Rehabilitacioni centar Zrinja
0 1
user1655831611
I Teo Marošević
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi