Varešanović danas proziva, traži se golman, stoper i "desetka"
Bordo tim 'pali motore' i počinje pripreme za novu sezonu

Bordo tim kreće s pripremama

Varešanović danas proziva, traži se golman, stoper i "desetka"

Midhat Šljivak

FK Sarajevo danas počinje pripreme za novu sezonu. Trener Mirza Varešanović obavit će prozivku, a Bordo tim će izgledati poprilično drugačije u odnosu na prethodnu godinu i očekuje se još novih lica.

FK Sarajevo danas počinje pripreme za novu sezonu u kojoj će Bordo tim ponovo zaigrati u Evropi. Trener Mirza Varešanović na raspolaganju će imati brojna nova imena, a očekuje se da će u narednim danima biti još novih lica.

Klub s Koševa napustila je nekolicina fudbalera, a njihovim stopama će sigurno i Dal Varešanović za kojeg vlada ogroman interes timova iz Evrope i njegova prodaja bi uskoro trebala biti finalizirana.

Trener Bordo tima će zbog toga tražiti nova rješenja na poziciji 'desetke'. Klub je u potrazi za pojačanjem koje bi adekvatno zamijenilo Varešanovića i uskoro ćemo znati ko će zamijeniti talentovanog veznjaka.

Pozicija golmana je također mjesto gdje Sarajevo želi pojačati redove. Mjesto među stativama mogao bi zauzeti nekadašnji golman Bordo tima Matej Delač s kojim je klub u pregovorima.

Oglasi

Situacija oko angažmana 30-godišnjeg čuvara mreže koji je u dva navrata stajao među stativama Sarajeva bit će također poznata u narednim danima, ali Delač je prva opcija za poziciju golmana u narednoj sezoni.

Dres tima s Koševa u narednoj sezoni vjerovatno neće nositi Gruzijac Giorgi Guliashvili. SportSport.ba nezvanično saznaje da će ovaj 21-godišnji ofanzivac biti poslat na posudbu i za njega se traži najbolje rješenje.

Guliashvili je stigao u zimskom prijelaznom roku. Plaćen je gruzijskom Saburtalu oko 120.000 eura, ali nije se previše pokazao. Ostao je bez pogotka i upisao je samo jednu asistenciju.

Varešanović i njegov stručni štab smatraju da bi najbolje bilo da Gruzijac u narednoj sezoni ode na posudbi i velike su šanse da će se to i dogoditi.

FK Sarajevo je u svoje redove već doveo nekoliko renomiranih igrača. Odbrana je pojačanja Amarom Beganovićem, Elvisom Durakovićem i Samirom Zeljkovićem, a u narednom periodu se očekuje dolazak još nekoliko fudbalera.

Izvjesno je da će u klub stiže i pojačanje na poziciji štopera. Pregovara se s nekoliko imena i uskoro će biti poznato ko će zauzeti mjesto u centralnom dijelu odbrane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz kluba su po okončanju sezone otišli Tarik Ramić, Frane Čirjak, Avdija Vršajević, Adnan Džafić i Mario Vrančić.

Bordo tim je prošlu sezonu okončao na četvrtom mjestu u Premijer ligi BiH i izborio je plasman u Evropu. Cilj naredne sezone je borba za titulu prvaka i što bolji rezultat na evropskoj sceni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Sretno nasem najvecem i najtrofejnijem klubu
3 1
podstanarsalavora
Mirvah zvani perilica,platio obeštećenje od 120.000€ pa ga nogom nabije,strašno
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi