Nermin Bašić obavio prozivku, na prvom treningu Plavih brojna nova lica

Ko će se izboriti za svoje mjesto na Grbavici?

Nermin Bašić obavio prozivku, na prvom treningu Plavih brojna nova lica

Edmir Škorić

FK Željezničar je danas krenuo sa pripremama za novu sezonu, a treneru Nerminu Bašiću ozdavali su se igrači koji barem za sada planiraju ostati, ali i čak osam novih lica.

Nermin Bašić je produžio ugovor sa Željezničarom jutros, a nekoliko sati kasnije obavio je prozivku nogometaša.

Osim onih standardnih koji su ostali u timu i na koje se računa u sezoni, bilo je i novih lica, čak osam, uglavnom igrači koji će pokušati da se izbore za potpis sa Plavima. Ono što je odmah bilo vidljivo, nedostaje Santos, koji je bio ključan za ostvarivanje evropskih ciljeva, ali Brazilac je odlučio da promijeni sredinu i da ne produži ugovor.

Između ostalih tu je i Abdulmalik Al-Jaber iz Saudijske Arabije, Andre Đod, koji je igrao u gradačačkoj Zvijezdi, zatim Allyon Honorio koji dolazi iz opuzenskog Neretvanca, Faver Ramirez iz TOŠK-a, Ognjen Radović koji je igrao za Famos Vojkoviće, Aman Buzoku, nekadašnji omladinac Sarajeva koji je bio u ekipi Brnjaci.

Svoju sreću na Grbavici traži i desni bek Budućnosti iz Banovića Maid Demirović, kao i Adonis Bilal, koji je igrao za dobojsku Slogu.

Oglasi

FK Željezničar iza sebe ima dosta uspješnu sezonu. Plavi su završili na trećem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine i izborili su Evropu.

Bašić će u novoj sezoni imati nešto izmijenjen stručni štab. Kako SportSport.ba nezvanično saznaje Jadranko Bogičević više neće obavljati ulogu pomoćnika, a umjesto njega će trener Željezničara imenovati pojačanje iz Slovenije, čije ime još nije poznato.

Prvo okupljanje pred novu sezonu (Foto: S. Mlaćo/ SportSport.ba)

Željo će imati i novog kondicionog trenera. Angažovan je doskorašnji član Veleža Anel Hidić i on će se u budućnosti brinuti za fizičku pripremu fudbalera sarajevskog tima.

Hidić je ranije radio u Željezničaru, bio je u Kini i Libiji i smatra se vrhunskim specijalistom za fizičku pripremu. Vlasnik je UEFA A licence.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U klubu će kao pomoćnik trenera Bašića ostati Jasmin Kolašinac, a za golmane će i dalje biti zadužen legendarni Kenan Hasagić.

Plavi predvođeni Bašićem kreću s pripremama za novu sezonu, a otvoriće je nastupima u Evropi, dok će u Premijer ligi ponovo za cilj imati navjiše pozicije, s tim da se navijači nadaju da će klub pronaći način da se uključi i u borbu za trofeje što je nešto što nedostaje posljednjih godina jednom od najuspješnijih klubova na ovim prostorima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Ma Željo fakat radi dobar posao.Bekrić zna kako obični igrač u ovoj ligi diše i tačno zna šta mu treba bez muljanja i lažnih obećanja Bravo Bekrija
5 1
komentator1
Vrlo jaka pojacanja! Samo ne znam zasto iz vecih i uredjenijih klubova idu u pomozi ba? Kakva ih je muka natjerala na taj ocajnicki potez.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi