Bilbija: "Ovo je kruna moje karijere i ako bude samo jedna sekunda..."

S nestrpljenjem čeka duele u dresu BiH

Bilbija: "Ovo je kruna moje karijere i ako bude samo jedna sekunda..."

Edmir Škorić

Reprezentativci BiH nastavljaju s pripremama za duele protiv Portugala i Luksemburga, koji će odigrati ovog mjeseca.

Posljednji koji se pridružio pripremama reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici je kapiten, Edin Džeko.

On je prije dvije noći igrao finale Lige prvaka s Interom u Istanbulu protiv Manchester Cityja, te je opravdano kasnio.

Iako je njegov Inter poražen, Dijamant je ipak stigao s osmijehom na licu i to sigurno može da nas raduje jer svi znamo koliko znači raspoložen Džeko.

Naša reprezentacija, podsjetimo, 17. juna gostuje Portugalu, a tri dana kasnije dočekuje Luksemburg u utakmicama trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za EURO.

Danas se medijima obratio i napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija, koji je na spisku igrača koji će braniti naše boje u ova dva važna duela.

“Kapiten nam se pridružio što je super. Ponosni smo na njega. Atmosfera je jako dobra. Imamo sve uslove da u miru radimo i spremimo se što bolje za mečeve. Čeka nas teška utakmica u Porutgalu. Ova utakmica će doći kao kruna svega što sam napravio do sada i ponosan sam na to i ako se ukaže sekunda utakmice, pokušaću da je iskoristim", rekao je Bilbija, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ja mislim da je atmosfera jako bitna. Klupski nogomet je isto takav, atmosfera je jako važna. Među igračima je sve dobro i s tim ćemo pokušati da izborimo što bolji rezultat".

Nakon dva odigrana kola Zmajevi su treći sa tri boda, Portugal je prvi sa maksimalnih šest, slijedi Slovačka sa četiri, Island ima tri, Luksemburg jedan bod, a Lihtenštajn je bez bodova.

Top Komentari

user1676368963
Dobit ćeš priliku da odeš u Portugal i to ti je maksimalno što možeš dobiti kao igrač naše lige jadne
0 0
ForzaZrinja
Grandissimo Nemanja, ne zna Dias sta ga ceka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi