Luksemburg će na Bilino polje stići mnogo odmorniji nego Zmajevi
Foto: Arhiva - Prijateljska utakmica protiv Luksemburga 29. marta 2022. godine (1:0)

Imali su lakšu utakmicu, te će mnogo manje putovati

Luksemburg će na Bilino polje stići mnogo odmorniji nego Zmajevi

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u grupi J nastavljaju se za dva dana kada su na rasporedu utakmice 4. kola. Zmajevi dočekuju Luksemburg koji bi u Zenicu trebao stići mnogo odmorniji nego naši reprezentativci.

Jučer su odigrane utakmice trećeg kola kvalifikacija za EURO u grupi J. Naša reprezentacija poražena je kod Portugala s 3:0, Slovačka je slavila na Islandu s 1:2, dok je Luksemburg s 2:0 bio bolji od Lihtenštajna.

Naredne utakmice u našoj grupi igraju se već za dva dana, a Bosna i Hercegovina će na Bilinom polju ugostiti Luksemburg.

U ovu utakmicu naši reprezentativci definitivno će ući s imperativom pobjede što zbog rezultata koje su do sad ostvarili, što zbog samog omjera kvalitete nas i protivnika.

Međutim, Luksemburg će na Bilino polje definitivno stići odmorniji i svježiji, a za takvo nešto je nekoliko razloga.

Oglasi

Prije svega, Luksemburg je imao utakmicu protiv poluamatera iz Lihtenštajna i nije se mnogo zamarao da stigne do 2:0 pobjede golovima Sinanija i Rodriguesa.

S druge strane, Zmajevi su igrali protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta i mnogo se potrošili, što se vidjelo sinoć u drugom poluvremenu kada je, po riječima selektora Hadžibegića, pet igrača (Džeko, Pjanić, Kolašinac, Barišić i Hadžiahmetović) tražilo izmjene zbog umora.

Također, Luksemburžani su svoju utakmicu završili nešto prije 17 sati jučer, dok je naša reprezentacija bila u pogonu skoro do ponoći.

Svi znamo i kakve su se peripetije desile oko leta u Lisabon koji je kasnio skoro osam sati, a ekspedicija naše reprezentacije već danas leti za Sarajevo i vraća se u Zenicu.

Luksemburg će, dakle, mnogo manje i putovati, s obzirom na to da do utakmice protiv Bosne i Hercegovine ima samo jedan let, na relaciji Luksemburg - Sarajevo. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, utakmica Bosna i Hercegovina - Luksemburg igra se za dva dana na Bilinom polju od 20:45, dok će u istom terminu Island ugostiti Portugal, a Lihtenštajn Slovačku. 

Top Komentari

likCedoGroba
Ja u ovu reprezentaciju i dalje vjerujem,samo trebamo igrat sa 4 3 3 postavom .stevanovica gurnuti na desno krilo a na lijevo hamulica
1 0
LedeniTuzla
Ovi nasi ko da pjeske idu ccc, pa avionom lete, nece busem yebo vas opravdanja
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi