Edin Džeko novi igrač Fenerbahčea!

Potvrdio turski velikan

Edin Džeko novi igrač Fenerbahčea! · Zvanično

Endin Čaušević

Iskusni bh. reprezentativac Edin Džeko karijeru će nastaviti u Turskoj jer je danas zvanično potpisao za Fenerbahče nakon što je uspješno prošao ljekarske preglede koje je odradio u Istanbulu.

Džeko je nakon osam godina napustio Italiju, a prethodne dvije sezone Dijamant je igrao u Interu. Nakon što mu klub s Meazze nije ponudio novi ugovor bh. napadač je odlučio da je vrijeme za novi izazov.

Na stolu je imao nekoliko ponuda, ali na kraju Džeko je odlučio da se okuša u turskom velikanu Fenerbahčeu s kojim je potpisao zvanično ugovor.

Fenerbahče je potvrdio da je Džeko prošao ljekarske preglede, a nakon toga bh. napadač je s ovim klubom potpisao dvogodišnji ugovor.

Iskusni 37-godišnji fudbaler će prema pisanju turskih medija u Fenerbahčeu godišnje zarađivati oko pet miliona eura i sigurno je da se od njega u klubu iz Istanbula u narednoj sezoni mnogo očekuje.

Oglasi

Džeko je u protekloj sezoni za Inter odigrao 52 utakmice u svim takmičenjima, zabio je 14 golova i upisao pet asistencija.

S Interom je uspio u minuloj sezoni da odbrani titulu u Kupu Italije, a igrao je i veliko finale Lige prvaka upravo u Istanbulu u kojem je njegov tim na kraju s minimalnih 1:0 poražen od Manchester Cityja.

Džeko je ponikao u Željezničaru, a u svojoj blistavoj karijeri pored Intera još je igrao za Teplice, Wolfsburg, Manchester City i Romu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Italiji je za osam godina ostavio neizbrisiv trag, a to se posebno odnosi na Romu gdje je imao nekoliko fantastičnih sezona.

Dijamant je u dresu rimskog kluba odigrao 260 mečeva i zabio je čak 119 golova uz 54 asistencije. Iako je na zalasku karijere pokazao je da još uvijek ima mnogo toga da pokaže i nema sumnje da će i u Feneru pokazati svoj kvalitet.

Top Komentari

Najgore ce biti za fenerbahce sto su se za.ebali bacili su velike pare za nista, zivi bili pa vidjeli, Dzeko je zavrsio svoje, godine cine svoje, nije ono, sto je nekada bio. Dzeko ce proci dobro ali Turci su prokockali tolike milione u nista.
2 1
Haroldinjo
Turci ko Turci kupuju istrosene igrace
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije