Kontakti uspostavljeni: Čović nova jedinica Sarajeva?
Foto: HNK Gorica

Kontakti uspostavljeni: Čović nova jedinica Sarajeva? · Saznajemo

Edmir Škorić

U Sarajevu su se nadali povratku Mateja Delača, no kada je postalo jasno da od toga nema ništa, okrenuli su se drugim opcijama.

Golman bh. reprezentacije Kenan Pirić jedna je od meta FK Sarajevo kada je u pitanju pozicija golmana. S obzirom da je Pirić pod ugovorom sa AEK-om iz Larnace, naravno transfer neće biti tako lako izvodiv.

No, upravi Sarajeva jako je interesantan Ivan Čović. Navodno su kontakti uspostavljeni i nije isključeno da 32-godišnji Zagrepčanin u novoj sezoni stoji na golu Bordo tima.

Njegov posljednji angažman bio je u Slaven Belupu, a ovog ljeta mu je istekao ugovor sa hrvatskim klubom. Prethodno je branio u Gorici, Inter Zaprešiću i Hrvatskom dragovoljcu, ali ima i inostranog iskustv ajer je bio u grčkom Apollonu i rumunskom Sepsiju.

Prošle sezone je na golu Slavena branio na 23 utakmice, od čega 20 u HNL-u i tri u Kupu Hrvatske. Ima ukupno devet cleensheetova, što je zaista pohvalno s obzirom na klub u kojem je branio. Primio je na 23 meča ukupno 18 golova.

Oglasi

Što se tiče njegove omladinske karijere, ponikao je u Interu iz Zaprešića, a još je bio dio član Dinamo Zagreba.

Sarajevo je danas otputovalo na pripreme u Sloveniju gdje će odigrati tri meča. Sarajevo će 26. juna odigrati prvi meč i to protiv rumunskog Petrolula, zatim 30. juna slijedi duel sa Shkendijom iz Albanije, a za 6. juli zakazan je duel sa Domžalama.

Na spisku trenera Mirze Varešanovića našla su se imena 26 fudbalera:

Belmin Dizdarević, Muhamed Šahinović, Arman Šutković, Besim Šerbečić, Marin Aničić, Muharem Trako, Vinko Soldo, Nidal Čelik, Amar Beganović, Slaviša Radović, Elvir Duraković, Samir Zeljković, Ivan Borna Jelić Balta, Mario Vrančić, Mirza Mustafić, Bakir Nurković, Muhamed Buljubašić, Dal Varešanović, Daniel Avramovski, Hamza Ljukovac, Almedin Ziljkić, Ivan Ikić, Francis Kyeremeh, Giorgi Guliashvili, Hamza Čataković i Renan Oliveira.

Inače, put Slovenije nisu krenuli, kako je SportSport.ba još jučer najavio, Enedin Mulalić, Nemanja Tomašević i Đani Salčin. Također, nema ni Ilije Martinovića, kao ni Muhammada Muse, koji više neće nositi dres Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Istovremeno, navijači očekuju novo zvučno pojačanje, a radi se o Kevinu Viverosu. On je jučer objavio story sa aerodroma i po svemu sudeći krenuo je prema Butmiru, te bi trebao da stavi potpis na ugovor sa Sarajevom i da bude važan igrač u Evropi, te u narednoj sezoni u kojoj će Sarajevo htjeti da osvoji titulu i sa trona skine Zrinjski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Milos1312
Martinovic dodje u Januaru, odigra sve tekme i to solidno i ode nakon 6 mjeseci, a mi nemamo pojma zasto. Jel to ozbiljnost?
2 0
Jara10
istrpite sahinovica molim vas **** vas ovaj polovnjak od golmana
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti