Sarajevo je dovelo ono što treba Premijer ligi uz "mrlju" koju će Varešanović morati "obrisati"

Popularni Penita potpisuje za Bordo klub

Sarajevo je dovelo ono što treba Premijer ligi uz "mrlju" koju će Varešanović morati "obrisati"

Admin Čaušević

Još uvijek se sa određenom dozom smijeha uzima rečenica direktorice FK Sarajevo, Ajle Alimanović, kako će Bordo klub u skoroj budućnosti biti najbolji klub na Balkanu. Ulaganja govore da se zaista teži ka tome, a da li će tako biti najviše zavisi upravo od rukovodstva višestrukog prvaka BiH. 

Sarajevo ima novac, esecijalnu stvar u modernom fudbalu, te se s pravom može nadati uspjehu. U posljednjih godinu dana uložen je ogroman novac kako na plate igrača, tako i na transfere.

Koševski premijerligaš je doveo nekoliko igrača plaćajući odštetu što je nepojmljivo za većinu klubova u BiH, pa je trener Mirza Varešanović dobio zaista ozbiljan tim na raspolaganje.

Uprkos što ga Horde zla ne podržavaju i protiv njegovog su boravka na klupi, Varešanović je odolio svim pritiscima te je ostvario primarni cilj - izlazak u Evropu. Osim toga, stvorio je odličnu atmosferu u svlačionici. Što je druga ključna stvar za uspjeh. Prva je naravno novac i redovne plate.

I tokom proteklih sedmica Bordo klub je pokazao svoju finansijsku moć tako što je u jednom dahu pokupio neke od najboljih igrača lige kao što su Samir Zeljković iz Veleža i Elvir Duraković iz Igmana, dok se vratio Amar Beganović iz Slovenije, a potpisao je bivši U21 reprezenativac Hrvatske Vinko Soldo.

Oglasi

Najveći transfer tek treba da bude ozvaničen. Sarajevo je uspjelo dovesti ono što Premijer ligi odavno treba, odnosno igrača koji je u najboljim fudbalskim godinama, a ima zavidan međunarodni pedigre.

Adalberto Penaranda koji je u maju proslavio 26. rođendan, u nedjelju je stigao u BiH te poslije ljekarskih pregleda i potpisa slijedi odlazak u Sloveniju gdje će priključiti novim saigračima.

Reprezentativac Venecuele je sve osim bezveze igrač. Igrao je protiv Reala na Bernabeuu, dok je 2015. godine postao rekorder kao najmlađi strani igrač u La Ligi sa dva gola na jednom meču, imao je tek 18 godina.

Populani Penita ima neophodno međunarodno iskustvo potrebno za iskorak i na eurosceni, a to je ono što u FK Sarajevo svakako žele ovog ljeta, međutim tu je i jedna mrlja koju će Varešanović morati što prije izbrisati.

Naime, Penaranda je duže od godine bez takmičarske utakmice. U Boavisti nije mogao igrati ne što je loš ili ima problema sa disciplinom, već ga portugalski klub nije mogao registrovati zbog FIFA-ine suspenzije. Manje od pet golova u posljednje četiri sezone svakako ne idu u prilog ovom napadaču.

Oglasi

Fudbaler iz Venecuele je igrao u najboljim fudbalskim zemljama Evrope kao što su Italija, Španija i Engleska te u FK Sarajevo neće smjeti dopustiti da upadne u prepoznatljivu premijerligašku kolotečinu.

Ukoliko na Koševu "ožive" Penarandu jasno je da će dobiti igrača od kojeg će strahovati sve odbrane Premijer lige, dok bi naše prvenstvo dobilo veliku zvijezdu. Činjenica da ga je Watford platio skoro 11 miliona eura prilikom dovođenja iz Udinesea dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, dovođenjem Penarande Bordo klub je nadmašio kvotu od tri dozvoljena strana pošto su u ekipi od ranije Renan Oliveira, Giorgi Guliashvili i Francis Kyeremeh pa će u ostatku prijelaznag roka fokus biti na domaće i "ex-yu" igrače.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Treba dati bh drzavljastvo i njemu,renanu,kyeremeh moze uzeti od zene srpsko. Kevinu dati bh drzavljanstvo platiti im sve. I dovesti jos 3 stranca! Domaci igraci nisu ni za livade u kompletnoj ligi
5 5
podstanarsalavora
Perilica duže živi uz Calgon.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi