Ivana Petrović iz Mostara poražena u UFC debiju

Brazilka je bila bolja

Ivana Petrović iz Mostara poražena u UFC debiju

Midhat Šljivak

Mostarka Ivana Petrović debitovala je večeras u UFC-u. Norveška borkinja porijeklom iz Bosne i Hercegovine poražena je jednoglasnom odlukom sudija od Brazilke Luane Caroline. Sva trojica su dala pobjedu brazilskoj borkinji 29-28.

Ivana Petrović je u UFC stigla kao prvakinja ARES-a u muha kategoriji. Tamo je dominirala i najavljivala je velike rezultate po dolasku u UFC. Međutim, nije krenulo dobro i doživjela je poraz na debiju.

Protivnica je bila neugodna Brazilka Luana Carolina (8-4) koja je prva napala i pokušala je rušiti Ivanu koja se međutim uspješno odbranila, ali sredinom prve runde Carolina dolazi u gornju poziciju, no ne ne uspjeva završiti borbu.

Nastavila je brazilska borkinja s napadom na Petrović koja se međutim uspješno izvlači, ali neuspješno pokušava doći do full mounta. Prva runda okončana je s nekoliko pokušaja poluga s obje strane, no nije to bilo ništa spektakularno što bi završilo borbu.

Aktivno su i u drugu rundu krenule obje borkinje. Kratko je međutim trajala razmjena udaraca, a Carolina kreće na novo rušenje koje nije uspjela izvesti.

Oglasi

Borba uz žicu radila se poprilično dugo u drugoj rundi. Brazilka je radila koljenima čvrsto stiskajući Petrović i nanosila je kakvu-takvu štetu Mostarki.

Na dvije minute do kraja borkinje se konačno sele na sredinu oktagona. I tu je Luana Carolina pogađala izuzetno dobro, a Petrović se potom odlučuje ponovo borbu preseliti uz žicu oktagona i do kraja je imala jedno dobro bacanje koje nije uspjela iskoristiti zbog nedostatka vremena.

Kako su počele prethodne dvije runde tako je i treća. Borba u u stand upu je trajala veoma kratko i Petrović kreće na borbu uz žicu.

To joj se nije isplatilo. Luana Carolina je baca, zadaje joj nekoliko udaraca, stamena Mostarka ponovo ustaje, a Brazilka zatim pokušava gušenjem, pa polugom završiti meč, no ponovo bezuspješno.

Petorvić na minut i po do kraja dolazi u jako dobru poziciju. Pokušala je leg lock nekoliko puta, Brazilka se izvlači i na kraju je odluka otišla u ruke sudijama.

Oni su odlučili da pobjeda pripada Luani Carolini. Svi su brazilskoj borkinji dali borbu 29-28.

Ivani Petrović je ovo prvi poraz u MMA karijeri. Ona je u dosadašnjem dijelu karijere odradila šest borbi i u svih šest je slavila. Tri borbe je uzela nokautom, dvije predajom i jednu odlukom sudija.

Top Komentari

komentator1
Steta sto je protivnica nije ubila na mrtvo, jebbem joj sav rod izdajnicki glupi *******i
4 2
Hashim_Kuchuk_Hoki
Škutorka poduvala kitonijusa ahahhahaha
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi