Željezničar položio generalni ispit pred novu sezonu

Posljednja provjera

Željezničar položio generalni ispit pred novu sezonu

Admin Čaušević

Željezničar je u generalnoj probi pred novu sezonu na stadionu Grbavica rezultatom (2:0) pobijedio Kapfenberg i tako pobjedom najavio početak takmičarske godine 2023/24. 

Po jedan gol u oba poluvremena bili su dovoljni Željezničaru ostvari trijumf u generalci pred novu sezonu. Na Grabavici je savladan austrijski drugoligaš Kapfenberg.

Poslije početnog ispitivanja snaga i određenih prilika na obje strane mreža se prvi put zatresla u 29. minuti, a strijelac je bio Amoah.

Fudblaer iz Gane je uspio savladati golmana iz drugog pokašaja te je dobio apaluze i ovacije navijača kojih je u Dolini ćupova bilo između 1.500 i 2.000.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar je imao još dvije prilike, međutim Drljo i Mekić nisu uspjeli pronaći put do gola.

U nastavku trener Nermin Bašić je dosta mijenjao kako igrački tako i formacijski, a Plavi su u finišu stigli do drugog gola.

Oglasi

Između ostalih Bašić je priliku da za igru dao Haračiću, Biberu, Gasalu, Dubačkiću, Alysonu, Al Jaberu i Hajdareviću.

Igrala se 85. minutak kada je Turunjanin zabio sa 2:0 te je tako ovaj veznjak vrlo izvjesno sebi i osigurao potpis.

Za Željezničar su od prve minute igrali Mulalić, Cocalić, Jašarević, Kosorić, Rustemović, Štilić, Amoah, Galić, Krpić, Drljo, Mekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekuje se da u narednim danima budu i potpisani ugovori sa igračima koji su prošli veći dio priprema sa ekipom.

Podsjećanja radi, za sarajevske Plave nova sezona počinje 13. jula kada će na Grbavici u prvom meču pretkola Konferencijske lige dočekati Dinamo iz Minska.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Nakon remija protiv naseg najveceg kluba, FK a raje a, je li ovo skretnicarima najveci uspjeh u zadnjih dvadesetak godina?
2 7
Mowzilla
Otresli Ibrakovica kao amatera, ovako protiv minska nam daje itekakve sanse za prolaz.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi