Gotovo je: Barcelona dovodi čudo od djeteta

Potpisuje na sedam godina

Gotovo je: Barcelona dovodi čudo od djeteta

Eldar Ganibegović

Barcelona će uskoro ozvaničiti veliki potpis. Iz Brazila na Camp Nou dolazi tinejdžer za kojeg su se otimali veliki evropski klubovi.

Još sredinom prošle godine počelo se mnogo pričati i pisati o imenu Vitora Roquea, mladog brazilskog fudbalera od kojeg se očekuju velike stvari.

O njemu je govorio i veliki Ronaldo Nazario, te i sama brazilska legenda od ovog momka očekuje velike stvari u budućnosti.

Mnogi evropski velikani bili su zainteresovani za njegove usluge, a na kraju je u utrci pobijedila Barcelona što je potvrdio i transfer guru Fabrizio Romano.

On je objavio kako će posao zvaničan biti uskoro, a iznio je i detalje transfera ovog mladog brazilskog ofanzivca.

Oglasi

Tako će Barcelona za njegove usluge Athletico Paranaenseu platiti 30 miliona eura, a identičan iznos će brazilski klub eventualno dobiti kroz razne bonuse.

Plan je da se Roque Barceloni pridruži u januaru 2024. godine, a potpisat će ugovor na čak sedam godina. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba dodati da se i jedan od bonusa tiče osvajanja Zlatne lopte. To dovoljno govori o tome kakva se karijera predviđa ovom 18-godišnjaku.

U seniorskoj karijeri je do sada na 30 nastupa postigao 15 pogodaka i podijelio šest asistencija, te je već debitovao i za A selekciju Brazila. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Jos jedan dokaz koliko ste zaljubljeni u barsu
2 0
Benz
Dobar igrac za svoje godine definitivno .. e sad dati za nedokazanog igraca od 18 godina 75 mil je veliki rizik..nadam se da grijesim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti