Još jedan odlazak sa Koševa - Čaušević došao u junu, a već sada digao sidro

Još jedan odlazak sa Koševa - Čaušević došao u junu, a već sada digao sidro

E. Škorić

Dosta turbulentno je posljednjih sedmica u i oko Fudbalskog kluba Sarajevo, iako se ne tako davno činilo da su konačno stvari za ovaj tim krenule nabolje.

Sarajevo je dovelo veliki broj zvučnih pojačanja i protiv gruzijskog Torpeda u 1. pretkolu Konferencijske lige ušao kao veliki favorit, no uslijedilo je prizemljenje. Bh. predstavnik je neočekivano ispao, a nakon toga je Mirza Varešanović napustio klubu, da bi potom neopozivu ostavku dala direktorica kluba Ajla Alimanović.

Vratile su se Horde zla na sjevernu tribinu, ali ni to nije pomoglo. Sarajevo je pod vodstvom privremenog trenera Mensura Dogana izgubilo u nedjelju navečer na Koševu od Sloge Merdian sa 2:1 na početku nove premijerligaške sezone.

Očekuje se novi trener koji bi trebao da razdrma ekipu i prekine krizu na Koševu, a u međuvremenu je klub ostao bez još jednog člana.

Iako je prošlog mjeseca stigao u FK Sarajevo, Armin Čaušević je već napustio svoju poziciju. On je bio imenovan na poziciji direktora za strategiju i razvoj.

Došao je iz Njemačke da pomogne u prepoznavanju potencijala kod mladih igrača, trebalo je da to bude jedna dobra i višegodišnja saradnja, no trajalo je malo više od mjesec dana.

"Ja sam došao da pomognem klubu i da napravimo Strukture i profesionalne procese. Pokazalo se da uprava uopšte nema interes za promjenu rada i implementaciju profesionalnih Struktura", kazao je Armin Čaušević koji se sam javio za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svojoj dosadašnjoj karijeri Armin je bio trener akademije FSV Mainz i Eintracht Frankfurt, direktor i trener akademije VfL Wolfsburg, sportski direktor Chemnitzer FC, Scout SV Werder Bremen i predavač na Internacionalnom fudbalskom institutu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Il su mozda provalili da ti veze nemaš ???
0 3
Brazuka
Ismir kupio horde i smirio sve. Ajla još pod ugovorom. Dva stranca nemaju ni boravisnu dozvolu a borave u glavnom gradu. Igrači danas namjeste trening u 10 ujutru da mogu dva dana odmarati.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije