Ima 47 godina, a igra kao tinejdžer: Piresa poslao po burek, a onda raketa u rašlje Lehmanna!

Nevjerovatan gol Clarencea Seedorfa u Londonu

Ima 47 godina, a igra kao tinejdžer: Piresa poslao po burek, a onda raketa u rašlje Lehmanna!

Endin Čaušević

Na Stamford Bridgeu trenutno se igra prijateljska utakmica humanitarnog karaktera između ekipa Andriyja Shevchenka i Oleksandra Zinchenka, a prihodi idu za narod Ukrajine. No, glavna priča ovog meča je legendarni Clarence Seedorf koji je postigao nestvaran pogodak.

Shevchenko i Zinchenko su odlučili da pomognu unesrećenom narodu Ukrajine koja je pogođena agresijom Rusije, te su organizovali humanitarnu utakmicu u Londonu.

Ovaj meč igra se na Stamford Bridgeu, a Shevchenko i Zinchenko uspjeli su dovesti veliki broj poznatih ličnosti i legendarnih fudbalera.

U prvom poluvremenu ove utakmice rezultat je bio 1:1, no glavna tema fudbalske javnosti je Clarence Seedorf.

Legendarni nizozemski veznjak oduševljava svojom fizičkom spremom i izgledom iako ima već 47 godina, a da bi se sada mogao komotno vratiti iz penzije pokazao je na meču koji se trenutno igra na Chelseajevom stadionu.

Oglasi

Seedorf nastupa za ekipu svog nekadašnjeg saigrača Shevchenka, te je u finišu prvog poluvremena digao stadion na noge svojom magijom.

Nizozemac je prvo sjajnim driblingom izbacio Roberta Piresa, a onda je loptu zakucao u rašlje gola Jensa Lehmanna za oduševljenje prisutnih na tribinama.

Seedorf je pokazao da bi se mogao bez problema vratiti iz penzije i igrati za nekog niželigaša jer iako ima već 47 godina čovjek je u nestvarnoj fizičkoj formi što se na ovoj utakmici najbolje pokazalo.

Inače, ekipa Zinchenko do prednosti je došla četiri minute ranije kada je Mark Noble zatresao mrežu Petra Cecha.

Ekipa Zinchenko: Lehmann, Sagna, Morgan, Riise, Clichy, Pires, Silva, Wilshere, Zinchenko, Noble, Yakubu.

Ekipa Shevchenko: Cech, Oddo, Cannavaro, Pique, Serginho, Seedorf, Makalele, Zola, Shevchenko, Cole, Eto'o.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Poslao ga po ćevape kod nas se uvijek govorilo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti