Maneova rečenica od pet riječi najbolji je pokazatelj zašto zvijezde idu u Saudijsku Arabiju

Senegalac je novi član Al Nassra

Maneova rečenica od pet riječi najbolji je pokazatelj zašto zvijezde idu u Saudijsku Arabiju

Admin Čaušević

Sadio Mane je samo jedna u nizu velikih evropskih zvijezdi koje su ovog ljeta stigli u Saudijsku Arabiju. Senegalac je potpisao za Al Nasr i uskoro će imati priliku da osvoji prvi trofej sa novim klubom.

U polufinalu Arapskog kupa šampiona u kojem nastupaju klubovi sa arapskog govornog područja Al Nassr je izborio finale nakon što je u polufinalu pobijedio Al Shortu iz Iraka.

Jedini gol na meču bio je djelo Cristiana Ronalda koji je zabio iz penala, a Mane je bio jedan od naboljih na terenu.

Izjava Sadia Manea nakon plasmana u finalu stigla je kao volej svim kritičarima fudbalskih zvijezda koji odlaze u Saudijsku Arabiju.

Upitan da odgovori protiv koga će igrati u finalu, protiv Al Hilala ili Al Shababa, Mane je rekao rečenicu od pet riječi: "Ne poznajem ta dva tima."

Oglasi

Mnogi korisinici društvenih mreža su odmah zaključili da je Mane u Saudijskoj Arabiji radi novca jer uopšte nije upoznat sa fudblaskim dešavanjima u toj zemlji.

Inače, prema informacijama inostranih medija bivši član Liverpoola će na sedmičnom nivou u Al Nassru zarađivati više od 800.000 eura.

Odlazak Manea iz Bayerna i nije toliko iznenađenje s ozbirom na turbulentnu sezonu, ali odluka da izabere baš Al Nassr je podigla određenu prašinu.

Al Nassr je do finala došao da nije igrao protiv kluba iz Saudijske Arabije, a tamo će za protivnika imati Al Hilal koji se također odlično pojačao sa nizom evropskih zvijezda.

Ni plasman u finale nije mogao proći bez kontroverzi jer je Mane igrao rukom prije nego što je dosuđen penal kojeg je u gol pretvorio Ronaldo.

[twitter]https://twitter.com/TheRoshanSingh/status/1689453069283753984[/twitter]

Za Al Hilal između ostalih nastupaju Sergej Milinković-Savić, Kalidou Koulibaly, Ruben Neves i Malcom i definitivno će ovaj tim biti krupan zalogaj za Al Nassr.

Top Komentari

bazaorao
Što ste dosadni više. Eto u Englesku idu što vole futbal. Oni igraju za pare pa gdje god.
0 0
kovacic
Al Hilal je doslovno osvojio azijsku LP prethodne dvije sezone da bi ove izgubio u finalu, više nego krupan zalogaj.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi