Cristiano Ronaldo je rizikovao da bude uhapšen zbog onoga što je napravio tokom proslave gola

Nije dozvoljeno

Cristiano Ronaldo je rizikovao da bude uhapšen zbog onoga što je napravio tokom proslave gola

Edmir Škorić

Ponajbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo postigao je gol i odveo Al Nassr u finale Kupa prvaka, ali način na koji je slavio je bio skandalozan iz perspektive Arapa.

Al Nassr je u polufinalu uspio da pobijedi Al Shoru s minimalnih 1:0 i plasira se u veliko finale. Junak je bio Cristiano Ronaldo koji je u 75. minuti zabio pogodak iz penala i tako odveo svoj tim dalje. U velikom finalu Al Nassr će igrati protiv svog velikog rivala Al Hilala koji je sa 3:1 pobijedio Al Shabab.

Veliko finale igra se u subotu od 20 sati i Ronaldo će naravno biti u centru pažnje. Osim njega, za Al-Nassr igraju Marcelo Brozović, Sadio Mane i Seko Fofana. Sada ih čeka okršaj protiv ekipe za koju igraju velike evropske zvijezde kao što su Malcolm, Ruben Neves, Sergej Milinković-Savić i Kalidou Koulibaly. Svi oni su za preko 160 miliona eura ovog ljeta dovedeni u klub koji je pokušao da dovede i Lionela Messija, te Kyliana Mbappea.

Inače, Ronaldo je sada izazvao dosta reakcija zbog načina na koji je proslavio gol. Ne govorimo o poznatom "Siuuuuu " već o gesti koja je prethodila i koja je u Saudijskoj Arabiji zabranjena, a to je znak križa. Naime, u arapskoj je državi zabranjeno javno izražavanje kršćanske vjere, a u tom je slučaju Portugalac čak riskirao i hapšenje jer bi mogao biti optužen za prakticiranje vlastite vjere.

Oglasi

Međutim, s obzirom na status Cristiana Ronalda u svijetu, sankcije vjerovatno neće uslijediti.

Ronaldo je ranije hvalio prvenstvo Saudijske Arabije i mnoge je ostavio u čudu zbog tih izjava.

"Meni je 38 godina, ali i evropski fudbal je izgubio dosta na kvaliteti. Jedino što vrijedi je Premier liga. Oni su daleko ispred drugih. Također, saudijsko prvenstvo je bolje od MLS-a. Rekao sam da će liga biti među Top 5 na svijetu za tri godine i ne dijelim mišljenje da ovdje dolaze samo isluženi igrači. Jota i Ruben Neves nisu stari."

Potom je izgovorio riječi za koje mnogi smatraju da su poprilično bahate.

"Sto posto sam siguran da se ne vraćam u Evropu. Ja sam svima otvorio vrata Saudijske Arabije i sada svi dolaze ovdje. Kritikovali su me što sam došao ovdje i šta je sad? Ogroman broj vrhunskih igrača je došlo i doći će ih još. Odluka da dođem ovdje je bila krucijalna da i drugi dođu. To su činjenice. Kada sam došao u Juventus, Serie A je bila mrtva, a potom je oživljela. Gdje god da dođem poveća se interes", riječi su portugalske zvijezde.

S 38 godina na leđima Ronaldo želi još da se dokazuje. Drago mu je što primjer drugima.

"Uvijek se moram dokazivati. Kad čovjek nema šta dokazuje to je znak da je mrtav. Dokaz je to što sam postavio primjer dugovječnosti. Imam 38 i po godina i još uvijek radim veoma interesante stvari", rekao je CR.

Top Komentari

Hellas
Onda su mu morali zabraniti i ime hehe
1 0
HarisADP
To je logično, mora kad je tamo medju muslimanima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi