Harry Kane potpisao za Bayern, klub ga predstavio na spektakularan način

Ugovor na četiri godine

Harry Kane potpisao za Bayern, klub ga predstavio na spektakularan način · Zvanično

Midhat Šljivak

Ono što se danima pisalo danas je dobilo zvaničnu potvrdu. Engleski napadač Harry Kane je novi igrač minhenskog Bayerna s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor u transferu vrijednom 110 miliona eura.

Harry Kane napustio je Tottenham i karijeru nastavlja u minhenskom Bayernu. On je jučer stigao na ljekarske preglede i potom je potpisao četverogodišnji ugovor s njemačkim prvakom.

Tottenham će za njegove usluge inkasirati ukupno 110 miliona eura uz bonuse, a Kane će, prema informacijama iz Njemačke, zarađivati 25 miliona eura bruto na godišnjem nivou.

Bavarci su svoju novu zvijezdu predstavili na spektakularan način. Video to itekako pokazuje, a Bayern je poručio: "Ponosno vam predstavljamo Harryja Kanea".

Oglasi

"Presretni smo što smo doveli vrhunsko pojačanje. Skidam kapu svima koji su omogućili ovaj transfer. Harry Kane neće samo osnažiti Bayern već će biti pojačanje za kompletnu Bundesligu", rekao je predsjednik Bayerna Herbet Hainer.

Izvršni direktor bavarskog giganta Jan-Crhistian Dreesen navodi kako je ovaj potpis ispunjenje sna za klub.

"Bio je ovo dugotrajan proces i sada smo presretni što će Harry Kane obući dres Bayerna. On nam je bio san od samog početka, uklapa se u DNA kluba po kvalitetu i karakteru. Vrhunski napadači su uvijek bili bitan faktor u najvećim trijumfima kluba i uvjereni smo da će Kane nastaviti uspješnu priču ovdje. Naši navijači mogu biti sretni što će gledati jednog od najboljih napadača svih vremena."

Sam engleski napadač je istakao veliko zadovoljstvo što je stigao u Bayern.

"Izuzetno sam sretan što sam dio Bayerna. Ovo je jedan od najvećih klubova na svijetu i uvijek sam govorio da se želim okušati na najvećem nivou. Ovaj klub ima pobjednički mentalitet i odličan je osjećaj biti ovdje", rekao je Kane.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Harry Kane je apsolutna ikona Spursa i engleskog fudbala. Za Pijetlove iz Londona odigrao je 435 utakmica i postigao je fenomenalnih 280 golova.Pored Spursa igrao je na posudbama u Millwallu, Leytonu, Leicesteru i Norwichu.

Zvaničan debi engleski reprezentativac upisat će već danas u utakmici DFB Super kupa u kojoj će njemački šampion igrati protiv RB Leipziga. Na dresu će nositi broj 9.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1674297497
Barcelona,Real,to su timovi za njega,šta će u Bajernu,jedino objašnjenje da nikwnjtip igrati za neki drugi engleski klub, plus još samo 47 golova mu trebalo da stigne Širera,zavrsice kao Sadio Mane,
0 1
amadeus21
Hvala Bogu da je otišao iz truhlog Tottenhama...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi