Lešinari ušli na Grbavicu, štiti ih veliki broj pripadnika specijalne policije

Borac ima podršku

Lešinari ušli na Grbavicu, štiti ih veliki broj pripadnika specijalne policije

Edmir Škorić

U derbiju trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Željezničar je na Grbavici ugostio FK Borac, a duel je počeo sa malim zakašnjenjem, iako je bio najavljen za 20:45h.

Dueli Željezničara i Borca uvijek su bili veoma interesantni, neizvjesni, znalo je biti i nemilih scena zbog navijačkih ispada, ali večeras se nadamo da će sva pažnja biti usmjerena samo na 22 aktera na terenu.

Grupa navijača Borca doputovala je u Sarajevo i sa malim zakašnjenjem je ušla na tribine stadiona Grbavica.

Veliki broj pripadnika specijalne policije poredano je na sjevernoj i istočnoj tribini i njihov zadatak bit će da spriječe bilo kakve sukobe.

Za sada navijači oba tima korektno navijaju, nema incidenta, ali svakako da pripadnici javnog reda i mira moraju biti na oprezu jer u svakom trenutku može doći do neželjenih situacija.

Proteklih godina su Manijaci i Lešinari imali određenih sukoba, bilo je okršaja na raznim lokacijama, zbog čega je dolazak navijača iz Banjaluke bio poziv na oprez.

Što se tiče same utakmice, nakon 30 minuta mreže miruju, ali Željezničar je djelovao opasnije od svog rivala na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I jednima i drugima ovo je tek prvi meč ove sezone u Premijer ligi iako se radi o trećem kolu. Podsjetimo da su prethodna dva odgodili zbog nastupa u pretkolima Konferencijske lige.

Borac je ispao u drugom pretkolu od bečke Austrije, dok je Željezničara u istoj rundi zaustavio Nefči iz Bakua, mada su prethodno izbacili Dinamo Minsk.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19Blue21
Ne treba njih štititi, znaju oni bjezati. Tu vještinu su pokazali na Kupresu kada su bacali bubnjeve i šalove u bijegu ????
1 0
Gr0hot
Sto su se ovo usukali nesto?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi