I Zrinjski ima svog "uhljeba": Nema ga ni na mapi, a pri tome uzima pravo malo bogatstvo

Veliki promašaj Plemića

I Zrinjski ima svog "uhljeba": Nema ga ni na mapi, a pri tome uzima pravo malo bogatstvo

Admin Čaušević

Ne postoji klub koji je pogodio sa svakim novim igračem. Prije ili kasnije se pojavi neki promašaj kojeg se na kraju teško riješiti zbog unosnog ugovora, izuzetak nije ni Zrinjski.

U posljednje dvije godine Zrinjski je realizovao niz odličnih transfera i za bh. područje relativno nepoznata imena su se ispostavila kao prava pojačanja što je rezultiralo i hisotrijskim plasmanom u grupnu fazu, samo je pitanje Europa lige ili Konferencijske lige.

Ipak, za sve postoji izuzetak, pa tako i za vrlo učinkovitu transfer politiku mostarskih Plemića. Riječ je o skupo plaćenom, a vrijeme pokazuje i velikim promašajem Zrinjskog.

Prošlog ljeta u drugoj rundi kvalifikacija Konferencijske lige Zrinjski je igrao protiv Tirane te je eliminisao albanskog prvaka sa ukupnih 4:2, a Mostarcima se tada jako svidio Marsel Ismajlgeci.

Ovaj lijevi bek koji je 20 godina debitova za A selekciju Albanije je u mostarski klub stigao u zimskom prijelaznom roku i navodno je plaćen oko 150.000 eura što je za bh. standarde sve osim mala cifra.

Oglasi

U proljetnom dijelu prošle sezone trener Krunoslav Rendulić ga je koristio na deset mečeva i Albanac nije dao prevelik doprinos u osvajanju Duple krune.

U međuvremenu Ismajlgeci je ispao iz užih kombinacija za poziciju lijevog beka, pa tako uopšte nije ni prijavljen za evropske utakmice.

Ismajlgeci uopšte nije prijavljen za evropske mečeve Zrinjskog

Odlaskom Almira Bekića moglo se očekivati da će imati Albanac imati zapaženiju rolu, ali dolaskom Luke Marina te sa Kerimom Memijom u timu, bivšem kapitenu Tirane je na indirektan način poručeno da je višak.

Iako ga praktično nema ni mapi i van je kombinacija Ismajlgeci je i dalje član Zrinjskog i prema mostarskim kuloarima jedan je od plaćenijih fudbalera i svaki mjesec za naše uslove mu na račun legne pristojna novčana suma. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema informacijama u Savezovom sistemu Comet Ismajgeci sa Plemićima ima i više nego čvrst ugovor koji traje čak do 31. maja 2026. godine.

Nakon što je odgodio mečeva prva tri kola Zrinjski u odbranu titule Premijer lige kreće u nedjelju protiv GOŠK-a. S obzirom da će Plemići u narednih nekoliko mjeseci igrati u ritmu "srijeda-subota" ostaje da se vidi da li će Rendulić dati priliku Ismajlgeciju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MosaNjazri
Ne brinite,mi smo ipak giganti,nama to nije opterećenje budžeta! Pozdrav iz grupne faze
3 3
desnibocni
Mala UZP zajednica, politički abortus. Nece još dugo.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti