Određena konačna cijena za Mbappea: U PSG-u čekaju potez Reala

"Ni manje ni više"

Određena konačna cijena za Mbappea: U PSG-u čekaju potez Reala

Edmir Škorić

Katar, koji je vlasnik PSG-a, odredio je cijenu za svog najboljeg igrača Kyliana Mbappea (24).

Dugo je trajala saga oko Mbappea, mjesecima. Odbio je da potpiše novi ugovor sa klubom, odlučan da po isteku trenutnog, na kraju sezone, kao slobodan nastavi karijeru u Real Madridu.

PSG ga je odmah suspendovao, Francuz nije išao na japansku turneju, propustio je i prvo kolo Ligue 1, ali je potom vraćen u tim, pa je igrao protiv Toulousea. Navodno je Mbappe pronašao zajednički jezik s čelnicima kluba, koji svejedno i dalje smatraju da bi njegova prodaja prije isteka prijelaznog roka bila najbolja za sve.

Situacija je i dalje neizvjesna što se tiče igrača i njegove budućnosti, ali ono što je jasno je da je PSG u vrlo sličnoj poziciji kao prošle godine, ima cijelu sezonu da pokuša igrača nagovoriti da nastavi u glavnom gradu Francuske.

Igračevo okruženje već zna da mu je Katar postavio cijenu od 250 miliona eura. Izaslanici Katara koji su prošle sedmice otputovali u Pariz još uvijek čekaju ponudu Real Madrida, izražavajući iznenađenje što se to još nije dogodilo jer vjeruju da je Real Madrid svjestan situacije i da rizikuje da igrač potpiše novi ugovor s PSG-om.

Oglasi

Ako Real Madrid ostane po strani, sapunici će doći kraj. Mbappe će vjerovatno potpisati produženje ugovora sa Parižanima.

Ako je Katar išta pokazao posljednjih godina, to je da ima snagu u pregovorima i javnom govoru sposobnu deblokirati neodržive situacije. Za Mbappea je optimizam porastao posljednjih dana i, iako nema dogovora za njegovu obnovu, PSG će imati cijelu sezonu da ga natjera da se predomisli.

Ove sedmice će se u Parizu održati novi pregovori između PSG-a i Mbappea. Sastanku će prisustvovati prvi čovjek PSG-a Nasser Al-Khelaifi, koji je mijenjao svoje stavove i mišljenja zbog francuskog reprezentativca.

Real Madrid i dalje ne reaguje, ne šalje ponude, što Mbappeu može biti dobar znak da je najbolje da potpiše novi ugovor s PSG-om, a onda da vjeruje da će na ljeto Kraljevi "aktivirati bombu", odnosno sa 250 miliona eura dovesti igrača kojeg toliko silno želi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S druge strane, ne isključuje se ni mogućnost da su u Madridu ohladili od Mbappea i da će se usmjeriti na dovođenje neke druge velike zvijezde u napadu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Djema1921
Sranja od fudbala i cjene nenormalnee i ludilooo
0 0
Mahir
Ni u snu dati 250 mil
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi