Jagodić nakon debakla Sloge Borcu poželio titulu i da uvijek bude ovako efikasan

Marinović standardno odmjeren

Jagodić nakon debakla Sloge Borcu poželio titulu i da uvijek bude ovako efikasan

Eldar Ganibegović

Borac je s 5:0 savladao Slogu Meridian u prvoj utakmici 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon meča svoje su komentare dali treneri obje ekipe, prvo Vlado Jagodić, a onda i Vinko Marinović.

Sloga Meridian je ovu utakmicu završila s čak sedam igrača mlađih od 21 godine, te je i to kumovalo visokom porazu u Banjoj Luci, pored nekih drugih stvari.

"Nije meni bio cilj da igraju igrači ispod 21 godine. Nama se namjestilo za ovu utakmicu. Ja sam u najavi rekao da u najnezgodnije vrijeme idemo najjačem protivniku. Zamjena domaćinska, igranje na Gradskom stadionu za mlađe igrače koje sam izveo danas na teren je impresija i ja sam želio da oni pokažu sve što mogu. Nisam mnogo očekivao od njih", rekao je trener Dobojlija Vlado Jagodić, pa nastavio:

"Ja Borcu čestitam. Želim im, naravno, titulu da osvoje, jer mislim da Borac i Banja Luka uvijek imaju snage da se bore za najviši plasman. Ja nemam šta zamjeriti mojim igračima, odabir ekipe je bio moj. Mnogo smo imali kadrovskih problema i nismo imali mnogo neke kombinatorike nekakve da napravimo."

"Ne želim da tjeram moje povrijeđene, polupovrijeđene, rovite igrače u ovakav okršaj. Naravno, rezultat je previsok, ali idemo mi dalje i već sutra ćemo zaboraviti ovu utakmicu. Moramo se okrenuti gostovanju Posušju, to je peta utakmica u nizu i znate i sami šta znači igrati stalno u gostima. Nas neće ni ovo uzdrmati i još jednom čestitam Borcu, želim da na svakoj utakmici budu ovako efikasni", zaključio je Jagodić.

Oglasi

Vinko Marinović, trener Borca, kao i uvijek dao je gospodsku i odmjerenu izjavu.

"Čestitam igračima. Mislim da prvo poluvrijeme nismo odigrali onako kako smo planirali, falilo nam je energije. Bili smo u posjedu dosta pasivni i nismo kreirali prostor koji je bio potreban da bi se došlo do šansi", rekao je Marinović, pa dodao:

"Dali smo taj gol, na poluvremenu korigovali i poslije drugog gola je bilo sve lakše. S izmjenama koje smo napravili dobili smo još malo na agresivnosti. Sve u svemu, ono što je najbitnije je da smo imali različite strijelce što je sigurno dobro."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom pobjedom Borac je stigao do šestog boda i skočio na treće mjesto gdje je s istim brojem bodova i Igman, dok je Sloga zbog gol-razlike pala na 11. mjesto.

U šestom kolu Borac će u goste kod Zvijezde 09, dok će Sloga također u goste i to na Mokri Dolac kod Posušja.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Mene bi stid bilo da navijam za Borac, a da sam igrac trazio bi raskid ugovora. Ovo je dno dna sta ljudi rade. Ja znam da nemaju sekunde morala i da su bolesni, ali ovo je zaista samo da se ibretis. Nevjerovatno nesto. Putpuno odsustvo stida. Nikad u zivotu nisam vidio nesto slicno.
11 0
user1665931807
Jel ovo borac ima dva trenera, jagodica i Marinovića, ja po izjavi jagodića mogu da zaključim da je on trener borca, a ako nije onda je ponizio sebe i svoju profesiju
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi