Zmajići poraženi na startu kvalifikacija, a o drugom primljenom golu će se dugo pričati

Slovenija na Grbavici stigla do tri boda

Zmajići poraženi na startu kvalifikacija, a o drugom primljenom golu će se dugo pričati

Eldar Ganibegović, foto: S. Mlaćo

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine je u 1. kolu kvalifikacija za EURO dočekala Sloveniju na Grbavici i nakon preokreta izgubila rezultatom 1:2. 

Prva kakva takva šansa viđena je u 10. minuti. Šošić je šutirao, ali njegov udarac ide pored gola Slovenije.

Strajnar dobro dodaje za Sešlara koji ne šutira baš najbolje, Šahinović to hvata. Igrala se 16. minuta.

Tri minute kasnije prva velika šansa na utakmici i to za goste. Sešlar je sa šest metara sam kao duh šutirao glavom, ali srećom pored gola.

Mogla je naša selekcija do vodstva u 23. minuti. Bašić je izveo korner, pala je lopta, izblokiran je šut Muharemovića. U nastavku akcije šutira upravo Bašić, lopta ide nekoliko centimetara od mjesta gdje se spajaju prečka i stativa.

U finišu prvog dijela po jedna dobra šansa na obje strane. Kahvić se izborio za jednu tešku loptu i šutirao iskosa lijevo s nekih 7-8 metara, no nije imao snage za završni šut i Turk to lagano hvata.

Oglasi

Minut kasnije, sam kao duh Jevšenak na našem petercu, srećom šutirao je visoko preko gola.

Trese se mreža Slovenije u 48. minuti, ali nažalost s vanjske strane. Bristrić je šutirao nakon prodora, ali neprecizno.

Velika šansa za Sloveniju tri minute nakon toga. Cipot je ubacio, Sešlar šutira glavom, ali blokira neko od naših defanzivaca. Tražili su Slovenci penal zbog navodnog igranja rukom, ni govora o tome nije bilo.

Do vodstva naša selekcija dolazi u 54. minuti. Sjajnu dugu loptu je primio Admir Bristrić na lijevoj strani, našao prostor za šut i uz pomoć bloka pogodio mrežu gostiju.

Izjednačili su Slovenci u 68. minuti. Nakon jednog kornera Kahvić je pokušao ispucati loptu, ali je to uradio vrlo loše i samo spustio loptu na nogu Begiću koji pogađa mrežu nemoćnog Šahinovića kojem je i pogled bio vrlo zaklonjen.

Oglasi

Samo četiri minute nakon toga, naša selekcija prima smiješan i gol o kojem će se dugo pričati.

Šetali su Slovenci kroz naš kazneni prostor pored smušenih igrača naše selekcije. Na kraju na gol liniji Omerović dolazi do lopte, ali napucava Cipota koji ni kriv ni dužan postiže pogodak za 1:2. Zaista smiješan gol, blago rečeno.

Naša selekcija je, vidjelo se to i kod drugog gola Slovenije, fizički vrlo pala, selektor Janković je probao izmjenama nešto popraviti, ali izuzev nekoliko pokušaja s distance van okvira gola ništa nismo napravili do kraja i ubilježili smo poraz na startu kvalifikacija. Najbliže pogotku smo bili kada je Bašić sjajno šutirao sa 25 metara ali lopta ide malo pored stative. 

U našoj grupi danas su se još sastali Kipar i Austrija. Rezultat je u trenutku objave ovog teksta 1:1, a Austrija ima i igrača manje.

Još se u našoj grupi nalazi i Francuska koja je danas bila slobodna. Iskoristila je vrijeme i savladala Dansku 4:1 u prijateljskoj utakmici.

Oglasi

Za pet dana naša U-21 selekcija igra u Riedu utakmicu protiv Austrije, a na toj utakmici trebao bi biti veliki broj naših navijača, mnogo veći nego danas na Grbavici. 

U-21 kvalifikacije za EURO, 1. kolo:

Bosna i Hercegovina - Slovenija 1:2 (Bristrić 53'; Begić 68', Cipot 72')

Bosna i Hercegovina: Šahinović, Račić, Sušić, Muharemović, Cvjetinović, Sučić, Bristrić, Krdžalić, Bašić, Šošić, Kahvić.

Slovenija: Turk, Ilenić, Ratnik, Kuzmić, Strajnar, Jevšenak, Zeljković, Sešlar, Begić, Cipot, Bosilj.

Top Komentari

ninna
Najnesportskija nacija na svijetu a toliko nafurani na sport
2 3
Marro
Trećerazredna reprezentacija za Bošnju je samo mistrija i lopata
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi